La Diputació de Castelló aprova el seu primer Pla d'Igualtat d'Oportunitats

L'acord arriba 13 anys després de l'aprovació de la Llei d'Igualtat per a eliminar la discriminació de sexes

Política 19 de noviembre de 2020 Redacció
Edifici_de_la_Diputació_Provincial_de_Castelló_de_la_Plana

La Diputació de Castelló va aprovar aquest dimarts el seu primer Pla d'Igualtat d'Oportunitats en la institució amb l'unanimitat de tots els presents. 

Cal recordar que la Llei d'Igualtat per a eliminar la discriminació de sexes i promoure l'igualtat de gènere va sortir al 2007 i ha sigut ara, 13 anys més tard quan finalment s'ha acordat emprendre el primer Pla d'Igualtat d'Oportunitats.

El pla acordat inclou una sèrie de 63 accions i 13 eixos que, en paraules de la regidora d'Igualtat, Patricia Puerta, s'hauran de complir de forma obligada a totes les institucions per tal de que tant homes com dones disposen de les mateixes oportunitats laborals.

Entre les àrees incloses en aquestes accions es troben els processos de selecció i contractació de personal, la classificació professional, la promoció, la formació. les condicions del treball i els exercicis de drets de la vida personal, familiar i laboral. Sumat a això, també promou la prevenció del assetjament sexual.

Porta ha remarcat durant la seua intervenció, l'importància que suposa signar aquest Pla d'Igualtat: "Hui és un dia important per a la Diputació, el pla és fruit del consens entre totes les forces polítiques i agents socials representades a la casa".

Te puede interesar
Lo más visto