Borriana anuncia la programació diversa centrada en «la necessitat de fer xarxa» per al 25-N

General 21 de noviembre de 2020 redacció
programaci-25N-2
La regidora d'Igualtat, Maria Romero, i l'agent d'Igualtat, Lourdes Burdeus. Ajuntament de Borriana

L'Ajuntament de Borriana ha preparat per al 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, una programació diversa centrada en «la necessitat de fer xarxa», que compta amb accions de perspectiva pedagògica per a «fer reflexionar la població al voltant de la problemàtica que suposa la xacra social de la violència contra les dones».

Així ho han explicat des de l'institució, la regidora d'Igualtat, Maria Romero, i l'agent d'Igualtat, Lourdes Burdeus, que han donat a conèixer les activitats i tallers de la campanya del 25N a la ciutat, amb la idea central «vertebradora» al voltant del projecte #FilsperlaIgualtat, que té com a objectiu «mostrar la necessitat de l'erradicació i la prevenció de la violència, i el foment d'un bon teixit social que afavorisca els bons tractes i el suport a les víctimes», ha assegurat la regidora.

El programa d'activitats d'aquest any contempla tallers de coeducació infantil i juvenil, cinema feminista, un concert, una exposició i formació per a adolescents, entre altres accions, amb tota la programació adaptada a la normativa sanitària vigent per la situació actual derivada de la Covid-19.

A més, segons ha indicat Maria Romero, des del passat mes d'octubre s'han desenvolupat tallers de conscienciació amb diferents entitats socials de la ciutat i amb la participació de la totalitat dels centres educatius del municipi, des d'etapes primerenques fins a l'edat adulta.

D'altra banda, s'ha oferit als centres educatius per a treballar amb l'alumnat de 4t d'ESO un taller vivencial. Aquest es basa en l'obra De portes cap a dins, un projecte de Marta Enguix i la companyia Projecte Caravanna, es pretén, a través de l'escenografia d'un pati de veïnat, reflexionar sobre la necessitat de no deixar els problemes portes endins. 

Paral·lelament, en la programació s'inclou una sessió cinematrogràfica per al dijous 26 de novembre a les 19h, està preparada amb la regidoria de Cultura i la col·laboració d'ACPV, Dona i Rol & Rol, i planteja un debat en la mateixa línia que tindra lloc al teatre Payà.

Per a l’edil d'Igualtat, sens dubte, «el plat fort ve de la mà de la població més jove de la ciutat coordinada pel Consell Local de la Joventut». Sobre aquest tema s'ha mostrat «molt satisfeta de la seua implicació i participació», que es concentra al voltant del dia 27 de novembre de vesprada en el CMC la Mercè.

Així, des de les 17h tindran lloc activitats «pensades per un grup jove de treball voluntari, sobre la matèria, per a tota la població però, com no podia ser d'una altra manera, especialment per a la juventut de la ciutat», ha destacat Romero. Per a aquesta proposta, han aconseguit la col·laboració del Centre d'Estudis Feminsites Purificación Escribano de l'UJI que farà una xerrada sobre la realitat de la violència de gènere en la joventut.

Igualment, Nerea Bella s'ha animat a comissariar una exposició que aglutina fins a 11 artistes castellonenques al voltant de la (In)visibilitat de les dones, base de la violència, seran Amparo Saera, Ino Grau, Klumi, Lidia Oliver, Maria Doménech, Mayte Vidal - MVM, Paula Lorenzo, Paula Zorite, Esther Garí Marín i Very Veritas

El punt i final a la programació i a la participació juvenil el posarà el concert de tres artistes emergents de la ciutat com són Tatiana Javaloyes, Marta Garcia i Marta Molina. No obstant això, ha precisat Maria Romero, la participació juvenil no es queda només ací, «també han preparat una cartelleria que podrà contemplar-se en els principals punts de trobada juvenil de la ciutat».

Encara més, per a la població jove, ha assenyalat la regidora de l'àrea, s'ha llançat conjuntament entre la regidoria d'Igualtat i el Consell de la Joventut la campanya #Joemsume que ha sigut coordinada per Miss Maloya en la qual es convida a la població a sumar-se a la campanya #Filsperlaigualtat, «comprometent-se a actuar en el seu dia a dia amb accions que fomenten els bons tractes». Per a aquesta acció s'ha preparat un filtre d'Instagram i una proposta d'acció amb vídeos.

Finalment, cal recordar que el dia 25 de novembre ja podrà contemplar-se la instal·lació creativa col·lectiva de #Filsperlaigualtat a l'Av. del Cardenal Tarancon de Borriana, i aqueixa vesprada a les 20h, en el CMC la Mercè, es realitzarà la lectura de la Declaració Institucional, en un acte obert a la ciutadania.

Te puede interesar
Lo más visto