Onda llança una campanya de conscienciació entre els joves per aprendre a detectar i denunciar la violència de gènere

Amb vista al 25-N l'Ajuntament crea un espot, instal·la siluetes a peu de carrer i organitza un concurs fotogràfic en Instagram

General 21 de noviembre de 2020 Redacció
IMG_6241

'Onda diu No a la violència de gènere'. Amb aquest lema l'Ajuntament d'Onda, a través de la regidoria d'Igualtat, ha posat en marxa una campanya de comunicació i conscienciació social, dirigida especialment a la població més jove, amb l'objectiu d'aprendre a detectar les primeres manifestacions de violència de gènere.

Així, el govern municipal ha presentat hui les accions que durà a terme durant els pròxims dies, coincidint amb la celebració del dia internacional contra la violència de gènere el pròxim 25 de novembre.

Entre les accions, l'Ajuntament ha publicat un espot on es mostra una situació de control del mòbil i assetjament entre dos joves, animant a les víctimes a denunciar i telefonar al 016 o recórrer als serveis municipals. D'altra banda, s'instal·laran en els edificis municipals i centres escolars siluetes de persones a grandària real que comparteixen un mateix missatge: ‘Onda diu No a la violència de gènere’.

En paral·lel, també s'ha organitzat un concurs fotogràfic en la plataforma Instagram per a conscienciar a la població més jove sobre aquesta xacra. El 25 de novembre es coneixeran els guanyadors i entregaran els premis. El mateix dia al matí se celebrarà l'acte institucional a la porta del consistori en el qual regidors i representants d'associacions llegiran un manifest.

“En un moment en el qual les xarxes socials formen part del dia a dia de la població més jove resulta indispensable realitzar campanyes de conscienciació, com la que hem posat en marxa. Amb ella transmetrem la importància de detectar les primeres manifestacions de la violència de gènere i que s'entenga que no existeix un perfil tipus de víctima, no importa l'edat, condició social i/o econòmica”, ha apuntat l'edil d'Igualtat, Elena Albalat, qui ha asseverat que “des de l'Ajuntament continuarem treballant amb tots els recursos per a erradicar aquest problema”.

Te puede interesar
Lo más visto