Es confirma la presència del primer cas de febre del Nil a Castelló

Al voltant d'un 80% de les persones que es contagien del virus mitjançant la picada dels mosquits són asimptomàtics.

General 20 de noviembre de 2020 Redacció
15979892217113

Confirmat. La febre del Nil ha arribat a Castelló. S'ha detectat la presència d'aquest virus en un cavall de la província, sent aquest el primer cas confirmat de tota la Comunitat Valenciana. El virus del Nil és transmés per la picada d'un mosquit infectat que ja porta el virus, encara que és important recordar que no tots els mosquits estan infectats i que no totes les persones que són picades per un mosquit infectat contrauran el virus. Els xiquets poden infectar-se però rares vegades s'emmalalteixen greument.

Que se sàpia, a Espanya el virus del Nil Occidental va infectar per primera vegada a éssers humans l'any 2004 a Extremadura. Per sort la gran majoria de les persones que es contagien del virus del Nil Occidental mitjançant la picada dels mosquits (al voltant d'un 80%) són totalment asimptomàtics. Alguns pateixen febre, maldecaps i símptomes de fatiga, però solen recuperar-se en pocs dies. Una mica menys de l'1% dels infectats desenvolupen símptomes neurològics, incloent encefalitis i meningitis. Llàstima que al voltant del 10% de les persones que desenvolupen símptomes neurològics acaben morint.

A nivell nacional, des de l'última actualització de la situació epidemiològica de la Febre del Nil publicada el passat 25 de setembre, s'han declarat un total de 39 focus en èquids, confirmant-se la presència de la malaltia en dues noves províncies com Castelló i Lleida. La malaltia va aconseguir el pic al setembre, mostrant un descens progressiu des de llavors. Aquesta tendència s'ha mantingut el mes de novembre, on fins hui, s'han notificat 3 focus, dos a Sevilla i l'últim a la província de Castelló, sent el primer focus d'aquest virus detectat a la Comunitat Valenciana.

El Programa nacional de vigilància en animals va detectar els primers resultats serològics positius a la febre del Nil de 2020 en èquids sentinelles mostrejats el mes de juliol en la Comunitat Autònoma d'Andalusia, i des de llavors s'han confirmat i notificat a Espanya un total de 139 focus en èquids a les províncies de Castelló, Sevilla, Huelva, Cadis, Jaén, Badajoz, Càceres, Lleida i Tarragona, resultant afectats 147 cavalls. 8 d'aquests casos s'han detectat per vigilància activa (animals sentinelles que seroconvirtieron), mentre que els restants (131) s'han detectat per vigilància passiva en presentar els èquids símptomes compatibles amb la malaltia.

Te puede interesar
Lo más visto