Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló fomenta el reciclatge dels restes orgànics amb la campanya ‘Un marró de tots’

L'iniciativa arriba a més de 400 comerços i establiments hostalers i a vora 30 entitats veïnals dels sis districtes

General 23 de noviembre de 2020 Redacció
reciclaje-en-Castellón

L’Ajuntament de Castelló ha fet arribar a 156.910 de ciutadanes i ciutadans informació sobre l’ús de contenidor marró i la correcta gestió dels restes orgànics que s’hi depositen. Així ho indica el balanç de la última fase de la campanya ‘Un marró de tots’, mitjançant la qual l’àrea de Reciclatge i Gestió de Residus del consistori ha acostat informació i recursos per afavorir la separació d’aquesta fracció tant a les cases com als establiments, després de la implantació de la recollida selectiva d'orgànica el passat setembre.

“Podem estar satisfets i satisfetes perquè estem aconseguint fer els primers passos cap a una economia circular amb la col·laboració de la ciutadania”, ha explicat el regidor al capdavant de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, qui també ha destacat que “encara queda molta feina per fer” i que “aquesta ha sigut només la primera de les moltes accions informatives que desenvoluparem a partir d’ara amb el suport de l’equip d’educació ambiental de Castelló”. 

Així doncs, des de setembre, les agents de la campanya ‘Un marró de tots’ han visitat 410 bars, restaurants, cafeteries i comerços vinculats a l’alimentació en tota la ciutat. Les informadores també han compartit nocions bàsiques sobre el reciclatge de restes orgàniques en una trentena d’entitats veïnals dels sis districtes.

Així mateix, han organitzat un centenar de punts informatius (50 fixes i 50 mòbils) per a explicar el tipus de restes que es llances al contenidor marró i amb quin procediment, a més d’informar sobre les utilitats d’aquesta fracció una vegada reciclada. La campanya de bustiatge ha arribat a 50.000 llars i l’acció s’ha complementat amb publicitat sobre els consells d’utilització dels contenidors marrons en la xarxa d’autobusos urbans i en altres suports físics i digitals, amb l’objectiu d’arribar al major nombre de persones possible.

El projecte d’‘Un marró de tots’ ha inclòs la realització d’enquestes per a l’elaboració d’estadístiques. Els resultats mostren que un 97,6% de les persones que han participat en el sondeig separa a casa alguna de les quatre fraccions de recollida selectiva que realitza l’Ajuntament de Castelló. A més, el 94,1% coneix quin tipus de residus es llances al contenidor marró, encara que només el 40% coneix com es gestionen posteriorment a les plantes.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter