Realitzen 120 proves a cavalls de Castelló per a delimitar focus del virus de febre del Nil

Agricultura està a la espera de rebre els resultats

General 24 de noviembre de 2020 redacció
caballo-virus-nilo-kjqH--1024x512@abc
Imatge de dos cavalls. MasTuria.com

L'organisme competent en matèria de sanitat animal de la Comunitat Valenciana, la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, segueix treballant per a delimitar el focus de febre del Nil detectat en un cavall de Castelló el 17 de novembre i notificat pel Ministeri divendres passat.

Segons han informat fonts de l'administració autonòmica, s'han recollit 124 mostres entre els equins de huit explotacions amb animals d'aquest tipus, amb l'objectiu de realitzar les proves necessàries per a poder localitzar i delimitar possibles nous contagis que s'hagen produït a partir del mateix focus, ja que cal recordar que el mosquit comú és el principal transmissor.

En aquests moments, Agricultura es troba a l'espera de rebre els resultats de les proves epidemiològiques practicades per a conéixer si s'ha produït una extensió de l'esmentat focus o aquest queda limitat al cas puntual notificat.

Mentrestant, es mantenen les accions recollides en el protocol del Govern, entre les que s'inclou el reforç de la desinfecció i neteja de les instal·lacions destinades a albergar als animals, així com l'augment de les fumigacions per a evitar la presència de mosquits i, així, reduir el risc de propagació.

A més, la baixada de les temperature ajudarà a frenar l'expansió de la febre del Nil, en costar-li més al virus multiplicar-se amb el fred, tal com va comentar el entomólogo i director tècnic de Lokímica, Rubén Bueno. 

Te puede interesar
Lo más visto