Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La negativa de VOX impedeix que l'Ajuntament de Castelló aprove una declaració institucional de condemna a la violència de gènere

L'Acord de Fadrell lamenta que el grup d'extrema dreta trenque el consens per a demanar més recursos per a combatre aquesta violència

Política 24 de noviembre de 2020 redacció
pleno ordinario enero 1
Imatge d'arxiu d'un Ple Municipal. Ajuntament de Castelló

Aquest any la ciutat de Castelló tampoc emetrà una declaració institucional de condemna a la violència de gènere, ja que la negativa de VOX ha impedit aquesta. Des de l'Acord de Fadrell, les tres forces polítiques que integren l'equip de govern a Castelló (PSPV, Compromís i Podem-EUPV), han lamentat aquesta decisió. La declaració havia sigut impulsada pels altres cinc partits amb representació a la corporació municipal i era fruit del consens entre les formacions.

El portaveu del grup municipal socialista, David Donate, ha manifestat que el veto de VOX a la condemna de la violència de gènere i a la necessitat de destinar més recursos per a combatre la violència masclista és un clar exemple de per què són importants dies com el 25-N per a visibilitzar aquesta realitat.

Així mateix, aquest serà el segon any consecutiu que VOX trenque la unitat a la condemna de la violència masclista davant la commemoració del 25-N, Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència de Gènere i, també per segon any, l'Ajuntament de Castelló no aprovarà un declaració institucional unànime de condemna.

Te puede interesar

Newsletter