La negativa de VOX impedeix que l'Ajuntament de Castelló aprove una declaració institucional de condemna a la violència de gènere

L'Acord de Fadrell lamenta que el grup d'extrema dreta trenque el consens per a demanar més recursos per a combatre aquesta violència

Política 24 de noviembre de 2020 redacció
pleno ordinario enero 1
Imatge d'arxiu d'un Ple Municipal. Ajuntament de Castelló

Aquest any la ciutat de Castelló tampoc emetrà una declaració institucional de condemna a la violència de gènere, ja que la negativa de VOX ha impedit aquesta. Des de l'Acord de Fadrell, les tres forces polítiques que integren l'equip de govern a Castelló (PSPV, Compromís i Podem-EUPV), han lamentat aquesta decisió. La declaració havia sigut impulsada pels altres cinc partits amb representació a la corporació municipal i era fruit del consens entre les formacions.

El portaveu del grup municipal socialista, David Donate, ha manifestat que el veto de VOX a la condemna de la violència de gènere i a la necessitat de destinar més recursos per a combatre la violència masclista és un clar exemple de per què són importants dies com el 25-N per a visibilitzar aquesta realitat.

Així mateix, aquest serà el segon any consecutiu que VOX trenque la unitat a la condemna de la violència masclista davant la commemoració del 25-N, Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència de Gènere i, també per segon any, l'Ajuntament de Castelló no aprovarà un declaració institucional unànime de condemna.

Te puede interesar
Lo más visto