Castelló aprovarà el dijous la declaració institucional per exigir una actuació de protecció contra les inundacions en el barranc del Sol

General 24 de noviembre de 2020 redacció
111
Imatges de la zona del Barranc del Sol inundat. Castellón Diario

L'Ajuntament de Castelló aprovarà en el ple del pròxim dijous la declaració institucional presentada pel Acord de Fadrell, en la qual sol·liciten a la Confederació Hidrógrafica del Xúquer (CHJ) i al Ministeri de Transició Ecològica una actuació de protecció contra les inundacions en el barranc del Sol en coordinació amb el consistori. Aquesta declaració compta amb els vots a favor de tots els partits polítics amb representació municipal.

L'objectiu és donar solució definitiva al problema d'inundabilitat i desbordament de les aigües que tenen lloc any rere any cada vegada que plou torrencialment i que s'executen aquests treballs que els veïns, especialment els del grup Sant Agustí i Sant Marcos, reivindiquen des de fa més de 50 anys.

La construcció d'un col·lector de pluvials per a evitar aqueixes avingudes d'aigua en el barranc del Sol es va contemplar en el Pla Director d'Inundacions del 2007 i es va incloure en el PAI Mestrets, l'anul·lació d'aquest sector urbanístic va provocar que aquesta obra quedara sobre la taula. A més, la CHJ va remetre un escrit a l'Ajuntament en el qual li denegava l'autorització per a les obres de desviament i canalització del barranc «perquè no semblava prudent incloure més cabal al Riu Sec».

Ara, el consistori de la capital ha decidit insistir en l'execució d'aquestes obres de millora d'aquest llit que es desborda cada vegada que plou i afecta de manera negativa als veïns.

Te puede interesar
Lo más visto