Onda ha sigut triada com a ciutat intel·ligent per a posar en funcionament la prova pilot d'un sistema de reciclatge

Amb aquest sistema els veïns poden sumar punts i aconseguir premis en reciclar envasos

General 24 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
unnamed (9)

Les empreses tecnològiques del sector de la sostenibilitat han triat a Onda com a ciutat intel·ligent per a posar en marxa, a nivell nacional, un pioner sistema de reciclatge basat en la ludificació amb el qual el veí pot sumar punts i aconseguir premis en reciclar envasos. El sistema es diu Reciclabox i és una iniciativa de l'empresa Nunsys en col·laboració amb les àrees d'Innovació i Ciutat Sostenible de l'Ajuntament d'Onda.

Gràcies a Reciclabox l'Ajuntament obtindrà informació útil, com a ràtios i horaris de reciclatge, freqüències o trajectes, amb la qual millorar la gestió sostenible dels residus. Així mateix, el veí pot notificar incidències o plantejar millores en el servei de la recollida de residus. El regidor responsable d'Innovació, Vicent BouBou ha destacat que volen que el municipi es consolide com una ciutat «referent en millora de la qualitat de vida a través de la tecnologia» i projectes com aquests ajuden a posar Onda en el mapa de les ciutats que innoven.

Per a participar, els veïns han de descarregar-se primer l'aplicació Reciclabox i després escanejar els codis de barres dels envasos per a comprovar si poden anar al contenidor groc. Després, han de fer una foto de la bossa que tiraran abans de deixar-la en el contenidor, la qual cosa els donarà punts. Els veïns que més punts obtinguen podran entrar en el sorteig d'una bicicleta, un patinet elèctric i vals per a canviar en establiments.

Te puede interesar
Lo más visto