Onda exigeix al Govern que incloga en els Pressupostos Generals inversió per a desenvolupament industrial i la nova caserna de la Guàrdia Civil

El Grup Popular en el Congrés presentarà dues esmenes instant a executar aquests projectes

General 25 de noviembre de 2020 redacció
POLÍGONOS (2)
Poligon d'Onda. Ajuntament d'Onda

Les peticions de l'Ajuntament d'Onda, relatives a un pla d'inversions per al desenvolupament industrial de la ciutat i la redacció del projecte de la nova caserna de la Guàrdia Civil, han quedat excloses de l'esborrany dels Pressupostos Generals de l'Estat. Per això, el govern municipal va a presentar, a través del Grup Popular en el Congrés dels Diputats, dues esmenes de modificació per les quals proposa al Govern d'Espanya dur a terme aquestes dues iniciatives amb una dotació pressupostària de 600.000 euros per a la millora del parc industrial i de 60.000 euros per a la redacció del projecte de la casa caserna.

En aquest sentit, el consistori justifica que hui dia és l'única administració que està invertint en la millora de la competitivitat industrial al llarg dels 12 milions de metres quadrats de sòl empresarial que disposa la ciutat, i per això sol·licita l'ajuda del Govern d'Espanya i de la Generalitat per a millorar els serveis i infraestructures amb la condició de consolidar Onda com a parc logístic i empresarial i, així, atraure noves empreses i inversions internacionals i generar nous llocs de treball de qualitat a la província.

Així mateix, l'actual casa-caserna de la Guàrdia Civil presenta un greu estat de deterioració i en 2010 el Govern ja va licitar l'obra, no obstant mai es va arribar a executar per falta de pressupost. Ara, l'Ajuntament demana que s'actualitze el projecte abans d'eixir de nou a licitació.

Sobre aquestes demandes, l'edil d'Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, ha denunciat que «és injustificable aquesta discriminació sistemàtica als ondenses. No demanem més que el que ens correspon i se'ns ha denegat any rere any, no volem ser més que altres ciutadans però tampoc tolerarem que se'ns menystinga». 

Pressupostos autonòmics

De la mateixa manera, igual que ha passat en els últims anys, els pressupostos de la Generalitat Valenciana també han exclòs totes les propostes que l'Ajuntament d'Onda ha sol·licitat per al desenvolupament de la ciutat i la millora de serveis als ondenses. Així, les 15 inversions en infraestructures, serveis sanitaris i socials, pressupostades en 7,3 milions d'euros, han quedat en l'oblit per a l'Administració

En les esmenes que va presentar Onda a les Corts es va reivindicar la segona residència de majors que en 2017 va anunciar la vicepresidenta del Consell Mónica Oltra; la implantació del servei de mamògraf a la ciutat, del qual més de 5.000 dones podrien beneficiar-se; el servei de radiologia en el Centre de Salut Integrat; la SAMU 24 hores al dia; la millora de l'accessibilitat en el Centre de Salut 1; la rehabilitació i millora del castell; la construcció de la ronda nord i est; la canalització d'aigües en la rotonda de Navarti per a evitar inundacions; la construcció d'una rotonda en l'Avinguda Extremadura; la millora de les instal·lacions del Museu del Taulell; o l'execució de vial ràpid entre Onda i Vila-real; entre altres propostes que han sigut desateses fins ara.

Te puede interesar
Lo más visto