Maestrat i Plana Alta generen 29 ocupacions directes gràcies a les subvencions del Grup d'Acció Local

Fins a 14 municipis s'han beneficiat de l'augment del treball gràcies a les inversions procedents del LEADER

Política 25 de noviembre de 2020 Redacció
Junta GAL Maestrat Plana Alta

Emprenedors i xicotets empresaris del món rural han generat 29 ocupacions directes gràcies a les subvencions gestionades pel Grup d'Acció Local (GAL) Maestrat Plana Alta. Fins a 21 petites empreses han sigut capaces d'impulsar nous llocs de treball els dos últims exercicis amb les ajudes procedents dels fons LEADER.

La realitat és que emprenedors de 14 municipis s'han beneficiat amb les ocupacions generades per les empreses adjudicatàries de les ajudes, que han suposat una inversió total de 2.719.641,16 euros. Aquests són els de Benlloch, Vilanova, Xert, Les Coves, Vall d'Alba, Tírig, Santa Magdalena, Cervera, Els Ibarsos (Sierra Engarcerán), La Pobla de Benifassá, Rossell, Cabanes, Sant Mateu i Traiguera.

El president del GAL Maestrat Plana Alta, Domingo Giner, ha assegurat que “els pobles del món rural són els que pateixen un major risc de despoblació, per això és tan important que els ajudem a proporcionar incentius als seus veïns. Així facilitem que puguen posar en marxa els seus propis projectes empresarials sense haver d'eixir del seu municipi, sense importar on hagen triat viure”.

Cal tindre en compte que el Grup d'Acció Local (GAL) Maestrat Plana Alta ha impulsat la creació de 19 noves empreses en els municipis del seu territori gràcies a les ajudes directes que ha gestionat recentment dins del projecte LEADER. Aquesta dinamització empresarial ha sigut possible gràcies a una inversió aprovada d'1.656.525,66 euros amb les ajudes corresponents a 2018 i 2019, que han permés que, juntament amb l'aportació dels emprenedors, s'haja invertit un total de 2.719.641,16 euros.

Te puede interesar
Lo más visto