Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Vila-real condemna la violència de gènere amb un mural ceràmic floral en el qual han participat més de 200 persones

L'alcalde, José Benlloch, i el ceramista Angel Igual inauguren el mural “La Comunitat”, situat a la plaça Major, en els actes en commemoració del 25N 

General 25 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
inauguració mural la comunitat (2)

El 25N, Dia per a Combatre la Violència contra la Dona, ha deixat enguany a Vila-real una petjada permanent en ple cor de la ciutat. La inauguració del mural “La Comunitat contra la violència de gènere” s'ha sumat als actes reivindicatius contra la violència masclista, que s'han celebrat a Vila-real amb un minut de silenci i la lectura del manifest aprovat pel Ple per part de les associacions Andrea Carballo, Grup de Dones Vila-real, Juntes de Creu Roja i El Bressol. A totes elles, juntament amb les Ames de casa i l'Associació de Famílies LGTBI+, l'alcalde, José Benlloch, ha volgut agrair el seu treball i col·laboració contínua a través d'iniciatives com l'Escola d'Igualtat. Les regidores de Joventut, Anna Vicens, i d’Igualtat, Rosario Royo, també han participat en els actes commemoratius.

El mural ceràmic, col·locat en un lateral de la plaça Major, pràcticament a l'entrada de l'Ajuntament, és un projecte col·lectiu ideat pels ceramistes Ángel Igual i Antonio Pérez Requena amb l'objectiu de conscienciar sobre la xacra que suposa la violència de gènere. A més de Vila-real, la iniciativa ha recalat també a Borriana, Picanya (València) o Caudete (Albacete). A Vila-real el projecte ha comptat amb el suport de l'Ajuntament a través de les regidories de Joventut i Igualtat, a més de la col·laboració de Creu Roja Vila-real, Grup de Dones de Vila-real, Associació Andrea Carballo Claramonte i la participació de Contaclown, Cita Urbana Musical Solidària a Vila-real i País de la Mar.

«La lluita contra la violència masclista és una batalla de tots els dies, per això, quan en el seu moment ens vam plantejar on podíem situar el treball que Ángel Igual i Antonio Pérez estaven fent, amb la participació i la implicació de tantíssima gent, vam tindre clar que havia de ser un lloc de gran visibilitat», assenyala Benlloch.

Te puede interesar

Captura de pantalla 2021-01-05 a las 14.35.42

Ja han arribat

Redacció
General 05 de enero de 2021

Ses Majestats els Reis Mags d'Orient arribaven a primera hora del matí al port de la ciutat de Castelló.

09-12-2020 Amparo Marco i María Jesús Garrido, bossa lloguer social

Castelló impulsa una nova bossa de lloguer social

Redacció
General 09 de diciembre de 2020

Els arrendataris que cedisquen pisos buits en condicions d'habitabilitat rebran 1.500 euros per a compensar la limitació del preu, una bonificació de l'IBI del 90% i assessorament de l'Oficina Municipal d'Habitatge.

Lo más visto

Vacunacion Sanitarios Prov CS (1) Primera enfermera, Eva Santamaría

Vacuna segona Línia

Redacció
Coronavirus 10 de febrero de 2021

Amb la distribució d'AstraZeneca començara a vacunar-se al personal sanitari de segona línia.

Newsletter