La Confraria de Pescadors de Vinaròs va capturar més de 1.140 tones de peix i marisc local i va generar 4,1 milions d'euros en 2019

General26 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
fotonoticia_20100829123346_420
Confraria de Pescadors de Vinaròs. EUROPAPRESS

La Confraria de Pescadors de Vinaròs va capturar més de 1.140 tones en 2019 de peix i marisc local. Aquesta labor dels pescadors castellonencs va generar un total de 4,1 milions d'euros per la pesca de llotja, així mateix, aquestes dades suposen el 14 % del peix i marisc total a la província de Castelló.

La llotja de Vinaròs és una de les confraries de la Comunitat Valenciana que treballa sota la marca de garantia ‘Peix de Llotja’ gestionada per la Comissió Interfederativa de les Confraries de Pescadors (COINCOPESCA), una proposta que va nàixer en 2017 de la mà de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, juntament amb les federacions provincials de confraries de pescadors de la Comunitat Valenciana.

Aquest distintiu pretén donar valor i reconeixement als treballadors del sector, que proporciona ocupació a prop de 8.000 persones, de les quals 3.000 ho fan a través d'ocupacions directes. D'aquests, 110 llocs de treball es generen en la localitat de Vinaròs.  A través dels 588 vaixells, 29 a Vinaròs, es va aconseguir desembarcar més de 22.000 tones de peix i marisc recollit en els més de 500 quilòmetres de costa en la Comunitat Valenciana.

El ‘Peix de Llotja’ s'ha convertit en un aliment referent de la Comunitat Valenciana, un distintiu, de Comissió Interfederativa de les Confraries de Pescadors, que pretén estimular el consum sostenible del peix i marisc, recollit en el litoral. Els habitants de la Comunitat Valenciana van augmentar el seu consum de producte local fins a un 10 % respecte a l'any anterior.

Així mateix, el seu element diferencial és que els productes recollits per les confraries valencianes s'obtenen de manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient. El ‘Peix de Llotja’ és un producte ecològic i de quilòmetre zero, és a dir, la distància entre la seua captura i el consum és reduïda el que suposa un descens de les emissions de CO₂ pel transport.

D'aquesta manera, el peix i marisc de llotja és garantia de frescor i sostenibilitat, i amb el seu consum s'estableix un compromís pel sector i tots els treballadors que fan possible la seua pesca i distribució. Des de Torrevieja a Vinaròs, les diferents confraries adquireixen els aliments de temporada frescos, saborosos, saludables i sostenibles, que formaran part de la cultura autòctona, així com d'una gastronomia sana i equilibrada.

Te puede interesar
Lo más visto