Les urgències del consultori 9 d'Octubre es traslladen a l'Hospital Provincial de Castelló

Durant les pròximes setmanes tancarà el Punt d'Atenció Continuada del carrer Trullols que, arquitectònicament, no permet continuar oferint atenció

General 27 de noviembre de 2020 redacció
descarga (1)
Imatge d'arxiu de l'Hospital provincial de Castelló. Hospital provincial de Castelló

La ciutat de Castelló comptarà amb un nou punt d'atenció d'Urgències a l'Hospital Provincial. Així ho anuncia Sanitat que vol posar així a l'abast de tota la ciutadania espais assistencials dignes que garantisquen major capacitat i més seguretat a pacients i professionals.

Així mateix, l'Hospital Provincial amplia el servei que ofereix a la població castellonenca en la seua aposta per continuar sent un hospital de referència en les especialitats oncològiques, oftalmològiques i de Salut Mental. En aquest sentit, durant les pròximes setmanes tancarà el Punt d'Atenció Continuada del carrer Trullols, situat en els baixos del centre de salut 9 d’Octubre que, arquitectònicament, no permet continuar oferint atenció amb les mesures de seguretat establides per la situació epidemiològica de pandèmia.

La nova ubicació serà el servei d'Urgències de l'Hospital Provincial, amb entrada pel carrer Gran Via Tárrega Monteblanco. Prèviament al trasllat s'emportarà cap l'adaptació de l'espai per a acollir l'atenció urgent de pacients de qualsevol patologia, la qual cosa contempla la instal·lació d'un triatge avançat que establirà diversos circuits clínics diferenciats segons si es tracta de pacients amb urgència oncològica o pacients amb urgència general. De la mateixa manera, aquest triatge establirà si hi ha sospita de patologia compatible amb COVID-19 i el derivarà a un circuit d'atenció especial.

El protocol assistencial continuarà preservant a l'Hospital Provincial de l'ingrés de pacients amb diagnòstic de COVID-19, per la qual cosa les persones assistides que precisen una estada hospitalària per aquesta patologia es derivaran a l'Hospital General de Castelló.

D'aquesta manera, des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública asseguren que aquesta mesura consolida així les sinergies de la xarxa assistencial de la ciutat de Castelló després d'estudiar les necessitats assistencials aportades pels equips sanitaris i verificar que la societat castellonenca es beneficiarà d'aquesta nova ubicació.

Durant els pròxims dies es durà a terme la reorganització funcional, de manera coordinada entre les gerències i els serveis d'Atenció Primària de tots dos hospitals, amb l'objectiu de posar a l'abast de la ciutadania de Castelló tots els recursos assistencials, materials i humans, amb els quals compta la sanitat pública castellonenca.

En aquesta línia, Sanitat agraeix la labor que estan realitzant els equips assistencials de tots dos centres per la seua excel·lència i compromís amb una atenció segura a la població.

Te puede interesar
Lo más visto