Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Les infermeres escolars d'Onda porten més de 75 dies fora dels col·legis esperant l'autorització de la Generalitat

General 28 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
ENFERMERA ESCOLAR_05 (1)
Infermera escolar en un centre educatiu. Ajuntament d'Onda

Les infermeres escolars d'Onda porten més de 75 dies fora dels centres educatius esperant l'autorització que va anunciar la Generalitat Valenciana. Des del passat 14 de setembre la conselleria d'Educació prohibeix l'accés d'aquestes professionals als col·legis en considerar-les focus de contagi de Covid-19. No obstant això, sí que permet l'entrada d'un altre personal extern com a terapeutes ocupacionals, monitors d'esport o agents d'igualtat.

Així mateix, l'Ajuntament d'Onda denuncia la discriminació de la Generalitat amb la localitat ja que en altres municipis com Castelló, Mutxamel, Pedreguer, la Vila Joiosa o Almoradí si que permet que les infermeres puguen desenvolupar la seua labor en els col·legis, segons comunica el Govern Municipal. Així mateix, l'alcaldessa, Carmina Ballester, ha remés tres cartes al conseller d'Educació, Vicent Marzà, i al president, Ximo Puig, per a tractar de solucionar el problema, però fins hui han sigut ignorades totes elles, assenyala. Prèviament també van ser enviades al director territorial d'Educació, Alfred Remolar, amb el mateix resultat.

Mentre s'espera la resolució d'Educació que aclarisca la situació, el govern municipal continua treballant en el programa municipal de Salut en l'Escola i ha inclòs una partida específica en el pressupost de l'any que ve per a continuar executant-lo. Així, el govern municipal el té tot preparat perquè quan arribe l'autorització de la Generalitat que dicte l'entrada de les infermeres als centres educatius, puguen fer-ho immediatament.

Segons va dir Marzà, les infermeres podran tornar a desenvolupar el programa de salut escolar en les instal·lacions educatives sempre que estiga d'acord el Consell Escolar, hi haja un projecte validat, siga compatible amb el pla de contingència i es demostre que les infermeres no siguen vector de contagi. Requisits que compleix Onda, ja que el curs passat ja es va desenvolupar el programa amb el beneplàcit de la comunitat educativa i es va remetre a conselleria un projecte de salut escolar. A més, l'Ajuntament es compromet a realitzar test PCR periòdics a les infermeres.

«Demanem al president Puig que demostre el tarannà, sentit comú i la voluntat de consens de la qual fa gala i accedisca a reunir-se amb nosaltres per a posar fi a aquest problema que està perjudicant els nostres estudiants, privant-los d'un servei fonamental que, fins fa poc, funcionava amb èxit i amb el beneplàcit de tota la comunitat educativa», ha apuntat Ballester.

Reivindicació de caràcter nacional

Aquesta reivindicació de la necessitat d'incorporar una infermera escolar en tots els centres educatius també la lideren a nivell nacional Associació Científica Espanyola d'Infermeria i Salut Escolar (ACEESE), el sindicat d'infermeria (Satse) i el Consell General d'Infermeria (CGE), els qui reclamen que la pandèmia de la Covid-19 ha posat sobre la taula la necessitat que tots els col·legis d'Espanya compten amb una infermera.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter