Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Francesc Mezquita obri les jornades pels drets lingüístics a Castelló

Cultura 04 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
031220 Mezquita jornades drets lingüístics
la xerrada organitzada per la Plataforma per la Llengua i Acció Cultural del País Valencià sota el títol ‘El valencià: horitzons de la política lingüística’.

El regidor de Plurilingüisme i Foment del Valencià, Francesc Mezquita, ha presentat en companyia de Marta Cubedo, delegada d’ACPV-Castelló, la xerrada organitzada per la Plataforma per la Llengua i Acció Cultural del País Valencià sota el títol ‘El valencià: horitzons de la política lingüística’. L’acte ha estat conduït pel cap d’àrea de drets lingüístics de la Plataforma per la Llengua, Òscar Adrià Ibáñez Ferreté. 

 Mezquita ha assenyalat que “les institucions han de donar suport als drets lingüístics, però aquests s’han de guanyar als carrers dels nostres pobles i ciutats”. Per al regidor de Plurilingüisme i Foment del Valencià “és molt greu que en ple segle XXI hi haja persones discriminades per parlar en la seua llengua, que és l’oficial del lloc on viu” i “quan algun organisme o alguna institució pública es nega a atendre a algú en valencià, està incomplint l’Estatut”. Finalment, Mezquita ha demanat la implicació de l’Estat per entendre que “els territoris com el valencià tenim dues llengües i això forma part de la nostra identitat com a poble”. 

Te puede interesar

Ruth Sanz

Jaciment prehistòric

Redacció
Cultura 22 de febrero de 2021

La Diputació intervé en la recuperació del jaciment prehistòric de la Cova dels Diablets d’Alcalà-Alcossebre.  

Captura de pantalla 2021-03-04 a las 10.13.44

La No Magdalena

Redacció
Coronavirus 04 de marzo de 2021

Castelló activarà un dispositiu especial de seguretat en la setmana de Magdalena.

Newsletter