El Ministeri de Treball permet a les empreses alçar els ERTO progressivament

L'objectiu és «suposar un menor impacte econòmic en el treballador i atendre la creixent oferta i demanda de productes i serveis empresarials»

General 01 de mayo de 2020 Redacció Redacció
escoger_nave

El Ministeri de Treball i Economia Social ha publicat aquest divendres l'aplicació de mesures de reducció i suspensió de la jornada laboral. D'aquesta forma, les empreses que hagen aplicat algun expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) podran renunciar de forma progressiva quan despareguen les raons de força major. Es podran aplicar a tota la plantilla o una part d'aquesta per a reduir la jornada en lloc de la suspenció total. L'objectiu és «suposar un menor impacte econòmic en el treballador i permetre que es pugui atendre la creixent oferta i demanda de productes i serveis empresarials».

Les raons de força major per la COVID-19, segons recull el Reial Decret, es decideixen en cada moment per les autoritats competents. «Aquestes raons tenen com a conseqüència que les diferents mesures puguen ser aplicades amb una intensitat gradual i diferenciada», segons el Ministeri de Treball. «Tenim en compte que moltes empreses es van veure obligades a sol·licitar expedients de regulació d'ocupació per força major per a garantir l'extensió del confinament i la restricció de movimients».

Per a portar a terme aquesta desescalada en l'ERTO, s'haurà de comunicar a l'autoritat laboral la renúncia a la mesura autoritzada davant una recuperació íntegra de l'activitat. A més, s'haurà de traslladar a l'entitat gestora de les prestacions i la situació dels treballadors. Treball destaca que l'ERTO garanteix un trànsit «no traumàtic» a la normalitat.

La Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (LLIGA), ha manifestat: «Només es tracta d'un criteri d'aplicació dels ERTO, per la qual no ha eixit encara una ordre ministerial que aclarisca quines activitats que estan suspeses poden obrir la pròxima setmana».

Te puede interesar
Lo más visto