Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El CPBC incrementa els rescats a 2020

Les unitats de rescat del Consorci Provincial de Bombers de Castelló han efectuat al llarg de l’any 2020 ,63 actuacions de rescat.

General 02 de febrero de 2021 Redacció Redacció
Montaña
El Consorci de Bombers de Castelló treballa en la millora de les unitats especials de rescat.

Les unitats de rescat del Consorci Provincial de Bombers de Castelló han efectuat al llarg de l’any 2020 ,63 actuacions de rescat. Es tracta d’un augment exponencial atenent a les xifres assolides just un any abans, quan només es van registrar una vintena d’eixides.

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló compta amb tres unitats de rescat diferenciades. La primera d’elles és la Unitat de Rescat de Muntanya (URM), que actua en qualsevol emergència ocorreguda en entorns naturals, des de serveis per accidents en activitats de muntanya a recerques de desapareguts en llocs de difícil accés. La Unitat de Rescat Aquàtic (URA) està especialitzada en el rescat de víctimes en espais aquàtics com pantans, rius o platges, mentre que la Unitat de Rescat i Salvament (URS) intervé en la recerca, rescat i salvament en entorns urbans, com accidents per despreniments.

El diputat de Bombers, Abel Ibáñez, ha reconegut l’important treball realitzat per aquests professionals durant el passat exercici i ha recordat que el de Castelló és l’únic consorci valencià en comptar amb tres unitats de salvament especialitzades, fent referència a les unitats de muntanya, de rescat aquàtic i d’intervenció en àmbits urbans.

Acuático

El responsable del Consorci ha remarcat la importància de les unitats i ha comunicat que a partir de les sol·licituds de millora efectuades pels integrants de les unitats “ja hem elaborat un nou pla de formació i  l’adquisició de nous equipaments per a millorar el servei aquest 2021”.

 Per a fer seguiment de les seues sol·licituds, des del Consorci “ja hem convocat una taula tècnica al costat de representants de les tres unitats per a tractar totes propostes, sempre que estiguen dins de les capacitats del Consorci castellonenc i amb l'acord unànime de totes les parts implicades”.

Des del CPBC, el diputat Abel Ibáñez ha remarcat que “estem molt satisfets de la professionalitat dels membres de les unitats especials del Consorci i tenim el clar compromís de continuar treballant per a millorar dins de les possibilitats totes i cadascuna de les seus unitats, amb l'objectiu últim de prestar el millor servei a la ciutadania”. En referència a això, Ibáñez ha informat que, a banda de les millores internes, “també estem establint noves vies de col·laboració amb la resta de serveis d'emergència disponibles per a intervindre en cas que fora necessari com a suport al Consorci en qualsevol punt de la província. És el cas de la Guàrdia Civil, Salvament Marítim o els propis serveis de bombers de les províncies limítrofes com Bombers de la Generalitat, de la Diputació de Terol o les pròpies unitats del Consorci Provincial de Bombers de València.

Unidad Salvamento 

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter