Aliança Valenciana per a les Bateries

 Torrecid , Grup Gimeno i UBE son les empreses de Castelló presents en pilar sobre el qual se sustentaran totes les accions de la Comunitat  per a comptar amb una factoria de fabricació de bateries així com el desenrotllament tecnològic a futur d'este tipus d'elements.

Economía 18 de febrero de 2021 Redacció Redacció
seleccion1
Les bateries seran un element clau en una economia basada en les energies renovables després de la transició energètica i en una nova mobilitat sostenible.

La Generalitat Valenciana porta més de dos anys forjant esta aliança en què participen més de 20 grans empreses i instituts d'investigació. Les bateries seran un element clau en una economia basada en les energies renovables després de la transició energètica i en una nova mobilitat sostenible.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que l'Aliança Valenciana per a les Bateries impulsarà un centre d'investigació i una planta de producció de bateries que permetran la transició ecològica i una mobilitat sostenible.

Així ho ha assegurat durant la seua intervenció en la presentació de l'Aliança Valenciana de Bateries, iniciativa de col·laboració publicoprivada impulsada per la Generalitat i liderada per Power Electronics, que permetrà produir dispositius per a emmagatzemar energia renovable i poder així utilitzar-la quan siga necessari.

En el transcurs de l'acte, el president ha anunciat que en les pròximes setmanes es formalitzarà l'acord per a constituir el centre d'investigació denominat "Element València"que es convertirà en unreferente internacional en solucions d'emmagatzemament d'energia, i que comptarà amb el suport de la Generalitat i amb la participació de l'Institut de Ciència Molecular de la Universitat de València, l'Institut de Tecnologia Química de la Uninversitat Politència de València, l'Institut Tecnològic de l'Energia, i Power Electronics.

Segons ha explicat el president, "Element València" y la "gigafactoría" impulsades per l'Aliança Valenciana per a les Bateries contemplen una inversió conjunta superior als 2.000 milions d'euros, la creació de 30.000 llocs de treball, i l'aportació al creixement del PIB valencià de 2.500 milions anuals.

El cap del Consell ha incidit en que la Comunitat Valenciana està preparada per a la posada en marxa d'ambdós projectes que contribuirán a generar ocupació de qualitat, captar i retindre talent, així com crear prosperitat, perquè "contem amb la capacitat investigadora i industrial i les condicions logístiques necessàries per a això".

Així mateix ha insistit en el fet que l'emmagatzemament energètic serà un "element clau" en una economia basada en les energies renovables, "després de la transició energètica i en una nova mobilitat sostenible, i de la mateixa manera clau per a la transformació de la mobilitat a Espanya", especialment en l'automoció, però també en la mobilitat marítima, ferroviària, i de qualsevol tipus de transport.

Durant la seua intervenció, Puig ha explicat "que la Comunitat Valenciana disposa de la capacitat industrial i de coneixement, amb empreses de capital valencià líders en els seus sectors del clima de col·laboració publicoprivada adequat, i dels projectes que reclama Europa, "fruit d'una atmosfera industrial i innovadora després de dècades d'elevada qualitat i competitivitat".

A l'acte celebrat en la Ciutat dels Arts i els Ciències també ha assistit el secretari general d'Indústria i de la Xicoteta i Mitjana Empresa del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, Raúl Blanco, així com el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, i la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

Te puede interesar
Lo más visto