El Ministeri d'Indústria s'ha compromés a recolzar al cluster ceràmic

EL Ministeri de Indústria i el Cluster Ceràmic, acorden reactivar l'agenda sectorial i mantindre reunions interministerials.

Economía 23 de febrero de 2021 Redacció Redacció
210222_ASCER_4
En la reunió es va abordar la necessitat d'un pla industrial,els costos energètics, la descarbonització, suport per a obtenció de Fons Europeus, les emissions de CO2, entre altres.

El Cluster ceràmic va mantindre ahir una reunió amb la Ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto i el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en el marc de la presentació de l'estudi "Impacte socioeconòmic i fiscal del sector de tauleller  ceràmics en España"  realitzat per ASCER i PwC Espanya, davall el conveni subscrit amb la Generalitat.

Davant d'un context de crisi global generat per la pandèmia, les tres associacions ASCER, ANFFECC i ASABEC, han traslladat a la Ministra les majors preocupacions, amenaces i desafiaments a què s'enfronta l'activitat industrial del sector ceràmic. A fi de continuar realitzant un seguiment als nombrosos temes abordats, el Cluster i el Ministeri han acordat reanudar l'agenda de treball que es va establir durant CEVISAMA.

A fi de poder fer un seguiment d'aquells temes que no són competència del Ministeri d'Indústria, Maroto s'ha compromés a coordinar taules de treball interministerials que permeten continuar treballant en temes prioritaris per al Cluster ceràmic com els mediambientals i els energètics, dependents del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic.

Durant la reunió, la Ministra s'ha compromés a recolzar al cluster ceràmic perquè la veu de la indústria siga escoltada i valorada a Brussel·les, on es prenen decisions i es desenrotllen regulacions de què depén la supervivència de les empreses i la competitivitat de la indústria.

Així mateix, Maroto ha anunciat que el Ministeri està treballant per a aconseguir un pacte d'estat per la indústria, clau en l'economia i palanca de recuperació de l'activitat a Espanya.

Entre els assumptes tractats en la taula de treball destaca la defensa de la competitivitat de les empreses espanyoles enfront dels competidors internacionals i els principals factors que contribuïxen a eixa pèrdua de competitivitat com el fi del règim retributiu de la cogeneració, el FNSSE, el sistema de comerç de drets d'emissió, els costos energètics o les normatives europees.

A més, s'ha fet insistència en aspectes com l'impuls del paper de la indústria com a pol atracció per a l'ocupació i la importància de fomentar la formació i proliferació de col·locadors. En el pla sanitari el cluster ha posat a la seua disposició les seues instal·lacions per a una eventual vacunació massiva i ha remarcat la importància de la vacunació dels seus treballadors internacionals com a instrument per a reactivar el consum i dotar de garanties a l'activitat internacional.

La reunió s'ha desenrotllat en el marc de la presentació de l'estudi en què s'ha posat en evidència de la importància de la indústria ceràmica per a l'economia. La indústria ceràmica representa 14,4% del PIB industrial de la Comunitat Valenciana i suposa més del 20% del total del PIB de la província de Castelló.

El Cluster té un efecte tractor i multiplicador molt important ja que per cada EUR de PIB directe del sector aporta 2,1EUR de PIB addicional a l'economia d'Espanya.

A més, representa el 11,6% de l'ocupació industrial de la Comunitat Valenciana i el 17,9% del total de l'ocupació de la província de Castelló. La indústria empra de forma directa a 15.800 persones, compta amb 60.000 treballadors en la seua fase de producció i amb 100.000, incloent la fase de distribució, comercialització i instal·lació. Per cada ocupació directa del sector, aporta 2,8 ocupacions addicionals a l'economia espanyola.

Te puede interesar
Lo más visto