Enfortir el turisme a Castelló

Marco demana a la ministra de Turisme que ‘Escala a Castelló’ siga declarat d'Excepcional Interés.

Economía 23 de febrero de 2021 Redacció Redacció
22-02-21 Visita ministra Ayuntamiento (4)
Maroto ha deixat record del seu pas per l'Ajuntament i ha firmat en el llibre d'honor.

 L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, es reunia en l'Ajuntament a la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reis Maroto, en una visita durant la qual  Marco ha posat en valor Escala a Castelló i li ha traslladat a la ministra la petició que siga declarat Esdeveniment d'Excepcional Interés Públic (AEIP) . Una declaració que permetria l'aplicació d'incentius fiscals per a les empreses que col·laboren tal com s'ha fet en altres grans esdeveniments d'àmbit nacional.

"Escala a Castelló s'ha convertit en tres anys en un dels festivals mariners de referència del Mediterrani, situant a Castelló en el mapa del turisme internacional. Ara, en un context de pandèmia que ja va obligar a reduir i adaptar l'última edició, considere que hem de fer un esforç extraordinari des de totes les institucions per a impulsar totes aquelles mesures que ajuden a consolidar l'esdeveniment que tants beneficis reporta a la ciutat" ha explicat l'alcaldessa Marco. "Per això, demane el suport del Govern perquè Escala a Castelló es declare Esdeveniment d'Excepcional Interés, per a poder comptar amb tots els beneficis que això suposa, facilitant així la col·laboració d'empreses en l'esdeveniment que en 2019, després de l'èxit de la primera edició, va aconseguir comptar amb el patrocini de la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO" ha recalcat.

També en matèria turística, l'alcaldessa ha fet insistència en el treball realitzat per l'Ajuntament per a situar a Castelló en la gira d'artistes nacionals i internacionals amb iniciatives com a Mar de Sons i Mar d´Humor que es va celebrar en el Grau. Un nou cicle de concerts i d'humor que va contribuir a dinamitzar la ciutat durant l'atípic passat estiu. En este sentit, Marco ha indicat que es continuarà treballant en esta línia.

D'altra banda, Marco ha aprofitat la visita de la ministra per a reivindicar l'ús de la ceràmica en les obres públiques com a mostra de suport a una de les indústries punteres de la província, generadora d'ocupació i inversions. Així, ha subratllat les accions de l'equip de govern per promoure els usos urbans de la ceràmica amb l'ocupació del taulellet en diverses obres de la ciutat, com en la xarxa de banys públics, en panells d'ús de desfibril·ladors, en bancs i en altres projectes com el Palau de la Festa.

Durant la visita, han acompanyat l'alcaldessa i a la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, el president de la Diputació, José Martí, i la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten.

Te puede interesar
Lo más visto