Les sales de vista dels jutjats de Castelló estaran digitalitzades a l'abril

El programa Àuria completarà el seu desplegament en els cinc partits judicials on s'han realitzat ja 400 vistes telemàtiques.

General 25 de febrero de 2021 Redacció Redacció
Reunion_CASTELLON_sala_de_vistas
La consellera destaca que en este 2021 es duran a terme inversions en les infraestructures judicials per valor de 4,2 milions d'euros.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat que les 68 sales de vistes dels cinc partits judicials de Castelló estaran digitalitzades el pròxim mes d'abril amb el que la província serà la primera a completar el desplegament del programa Aurea, de modernització i digitalització dels tribunals de la Comunitat Valenciana.

Així ho ha explicat la consellera en la reunió que ha mantingut este dimecres amb els màxims responsables dels òrgans judicials de la província de Castelló per a avaluar el desenrotllament de les inversions que, segons ha explicat, "van per molt bon camí".

En este sentit, la consellera ha recordat que els pressupostos del seu departament per als cinc partits judicials castellonencs d'este 2021 ascendixen a 4,2 milions d'euros. Ara mateix, "8 de cada 10 sales de vistes de la província de Castelló estan digitalitzades d'acord amb els paràmetres del programa Aurea", ha dit la consellera, el que ha permés, des del mes de gener, la celebració de més de 400 juís i vistes de manera telemàtica.

A això cal sumar que tots els jutges i lletrats de l'Administració de Justícia (LAJ) destinats a Castelló ja compten amb ordinadors portàtils d'última generació.

El programa Aurea que suposarà una inversió de 10 milions d'euros per a tota la Comunitat Valenciana, implica la instal·lació de sistemes que permeten que en cada sala de vistes es poden celebrar juís telemàtics, així com la seua retransmissió i gravació amb àudio i vídeo d'alta qualitat.

Les sales queden també preparades per a exhibir documents digitalment i compta amb un sistema d'emmagatzemament d'arxius i identificació personal de seguretat per a mantindre totes les garanties processals.

Cada sala digitalitzada "implica un pas més cap a l'Administració de Justícia moderna i eficient que és la que mereixen els professionals, els operadors jurídics i, en suma, la ciutadania de la província de Castelló", ha dit la consellera."

Te puede interesar
Lo más visto