La No Magdalena

Castelló activarà un dispositiu especial de seguretat en la setmana de Magdalena.

Sanitat 04 de marzo de 2021 Redacció Redacció
Captura de pantalla 2021-03-04 a las 10.13.44
La policia controlarà colles i terrasses i establirà un desplegament específic per a evitar una romeria alternativa el diumenge.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presidit aquest dimecres, al costat de la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, la Junta Local de Seguretat celebrada per a abordar el dispositiu de seguretat per a garantir el compliment de les mesures de seguretat i evitar aglomeracions durant la setmana de Magdalena, que enguany está suspesa a causa de la pandèmia. En la reunió han participat també el regidor de Seguretat Pública i Emergències, David Donate, i els comandaments del Cos Nacional de Policia, de la Guàrdia Civil, de la Policia Autonòmica i de la Policia Local de Castelló.

L'alcaldessa ha reiterat la preocupació, que han compartit la resta d'assistents, davant el previsible augment de la mobilitat durant aquesta setmana i la inquietud que es puguen generar ambients festius que deriven en situacions de risc. “Per això, activarem des d'aquest divendres un dispositiu policial especial, en coordinació i col·laboració amb la resta de cossos i forces de seguretat de l'Estat, per a vetlar pel compliment de les mesures sanitàries i, especialment, per a evitar aglomeracions o situacions de risc que puguen suposar fer passos arrere en els esforços individuals i col·lectius per a frenar la corba dels contagis”, ha indicat.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, David Donate, ha explicat que aquest dispositiu policial s'activarà des de la vesprada d'aquest divendres 5 de març i posarà especial atenció en el compliment de la normativa per a evitar aglomeracions. Així, la Policia Local, en coordinació i col·laboració amb la Policia Autonòmica, realitzarà un control exhaustiu de les colles per a vetlar pel compliment de les actuals restriccions i garantir que no es produïsquen aglomeracions de persones. També en col·laboració amb la unitat adscrita de la Policia Autonòmica es durà a terme un dispositiu de control del compliment de les mesures a les terrasses i establiments. Per a això, es reforçarà la presència policial en punts com el centre de la ciutat.

Així mateix, el dispositiu inclou un desplegament especial per al diumenge 7 de març per a evitar l'assistència al paratge del ermitori de la Magdalena i evitar una possible Romeria alternativa. Per a això, es posarà en marxa un dispositiu des de primera hora del diumenge que inclourà la prohibició d'aparcar a l'esplanada del paratge i la limitació dels accessos mitjançant controls en els camins rurals i vies secundàries per a garantir el compliment de les actuals mesures de prevenció davant la covid-19. També es procedirà al tancament de la zona de jocs infantils durant aqueix dia. Així mateix, el dispositiu comptarà amb diversos punts de control o informatius en diferents trams dels camins d'accés per a advertir de les mesures activades per a evitar aglomeracions en el paratge de l'ermita de la Magdalena.

A més, cal recordar que l'ermita de la Magdalena, el Castell Vell i el Centre d'Interpretació romandran tancats.

Tot el dispositiu es realitzarà en col·laboració i coordinació amb la Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Autonòmica. També participarà l'Agrupació Local de Voluntariat de Protecció Civil.

La Policia Local reforçarà la presència policial en els horaris d'obertura de bars i establiments hostalers.

En la reunió d'aquest dimecres s'ha abordat principalment el dispositiu del primer cap de setmana, l'operatiu serà ampliat en funció de les necessitats i per a abastar la resta de la setmana fins al 14 de març.

Te puede interesar
Lo más visto