Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La No Magdalena

Castelló activarà un dispositiu especial de seguretat en la setmana de Magdalena.

Coronavirus 04 de marzo de 2021 Redacció Redacció
Captura de pantalla 2021-03-04 a las 10.13.44
La policia controlarà colles i terrasses i establirà un desplegament específic per a evitar una romeria alternativa el diumenge.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presidit aquest dimecres, al costat de la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, la Junta Local de Seguretat celebrada per a abordar el dispositiu de seguretat per a garantir el compliment de les mesures de seguretat i evitar aglomeracions durant la setmana de Magdalena, que enguany está suspesa a causa de la pandèmia. En la reunió han participat també el regidor de Seguretat Pública i Emergències, David Donate, i els comandaments del Cos Nacional de Policia, de la Guàrdia Civil, de la Policia Autonòmica i de la Policia Local de Castelló.

L'alcaldessa ha reiterat la preocupació, que han compartit la resta d'assistents, davant el previsible augment de la mobilitat durant aquesta setmana i la inquietud que es puguen generar ambients festius que deriven en situacions de risc. “Per això, activarem des d'aquest divendres un dispositiu policial especial, en coordinació i col·laboració amb la resta de cossos i forces de seguretat de l'Estat, per a vetlar pel compliment de les mesures sanitàries i, especialment, per a evitar aglomeracions o situacions de risc que puguen suposar fer passos arrere en els esforços individuals i col·lectius per a frenar la corba dels contagis”, ha indicat.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, David Donate, ha explicat que aquest dispositiu policial s'activarà des de la vesprada d'aquest divendres 5 de març i posarà especial atenció en el compliment de la normativa per a evitar aglomeracions. Així, la Policia Local, en coordinació i col·laboració amb la Policia Autonòmica, realitzarà un control exhaustiu de les colles per a vetlar pel compliment de les actuals restriccions i garantir que no es produïsquen aglomeracions de persones. També en col·laboració amb la unitat adscrita de la Policia Autonòmica es durà a terme un dispositiu de control del compliment de les mesures a les terrasses i establiments. Per a això, es reforçarà la presència policial en punts com el centre de la ciutat.

Així mateix, el dispositiu inclou un desplegament especial per al diumenge 7 de març per a evitar l'assistència al paratge del ermitori de la Magdalena i evitar una possible Romeria alternativa. Per a això, es posarà en marxa un dispositiu des de primera hora del diumenge que inclourà la prohibició d'aparcar a l'esplanada del paratge i la limitació dels accessos mitjançant controls en els camins rurals i vies secundàries per a garantir el compliment de les actuals mesures de prevenció davant la covid-19. També es procedirà al tancament de la zona de jocs infantils durant aqueix dia. Així mateix, el dispositiu comptarà amb diversos punts de control o informatius en diferents trams dels camins d'accés per a advertir de les mesures activades per a evitar aglomeracions en el paratge de l'ermita de la Magdalena.

A més, cal recordar que l'ermita de la Magdalena, el Castell Vell i el Centre d'Interpretació romandran tancats.

Tot el dispositiu es realitzarà en col·laboració i coordinació amb la Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Autonòmica. També participarà l'Agrupació Local de Voluntariat de Protecció Civil.

La Policia Local reforçarà la presència policial en els horaris d'obertura de bars i establiments hostalers.

En la reunió d'aquest dimecres s'ha abordat principalment el dispositiu del primer cap de setmana, l'operatiu serà ampliat en funció de les necessitats i per a abastar la resta de la setmana fins al 14 de març.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter