Peníscola sol·licita el Govern poder comptar amb policies «de paisà» per a combatre el «top manta»

La Policia Local ha identificat més de quatre desenes de venedors en les primeres setmanes en les quals hi ha afluència de turistes a la ciutat

General 07 de junio de 2021 Redacció Redacció
imagen586g

«Comencen els primers a arribar de manera gradual i és ara el moment de demostrar-los que a Peníscola no tolerem la venda fraudulenta i que protegim el comerç legal, que pren mesures de protecció i seguretat sanitària i paga els seus impostos», ha explicat l'alcalde, Andrés Martínez. En aquests primers dies de juny ja es poden veure en alguns venedors en trams del passeig, «així que estem destinant patrulles policials per a evitar que puguen estendre els seus articles, hem d'evitar la venda; una tasca que ens suposa moltíssims esforços materials i humans», ha destacat.

«Hem sol·licitat a la Subdelegació del Govern a Castelló poder emprar policies de paisà per a poder dur a terme intervencions amb major efectivitat» ha assegurat.

En aquesta línia, el municipi ha ampliat que els establiments legals compleixen amb estrictes normes de seguretat sanitària, enfront de la venda fraudulenta que «no ofereix cap mena de garanties».

«Per a poder lluitar contra aquestes màfies que en aquests moments no sols estan posant en risc les economies locals sinó que a més perpetuen un sistema d'explotació cap als propis venedors, hem d'estar tots units» ha conclòs. Com cada inici d'estiu, l'Ajuntament convocarà una Junta Local de Seguretat per a poder traslladar formalment a totes les instàncies superiors les necessitats de la localitat en matèria de seguretat i per a afrontar aquest fenomen.

Te puede interesar
Lo más visto