Ximo Puig anuncia un mecanisme per a flexibilitzar la cita de vacunació i adaptar-la a les vacances

Puig assenyala que el pressupost en matèria sanitària s'ha incrementat un 37% entre 2015 i 2021, amb més de 2.000 milions

Sanitat 11 de junio de 2021 Redacció Redacció
200721_FOTO_1_PRE_Acuerdo_UE_Fondo_reconstruccion

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat en Les Corts que la conselleria de Sanitat habilitarà un mecanisme que permetrà flexibilitzar la cita per a la vacunació contra el coronavirus, de manera que puga adaptar-se a les vacances o altres circumstàncies personals. Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en la sessió de control, on ha assegurat que la recuperació emocional també constitueix un aspecte fonamental per a superar la pandèmia.

En aquest sentit ha destacat l'esforç de la societat valenciana i el ritme de vacunació aconseguit, que han incidit en què la Comunitat Valenciana siga «un dels territoris més segurs d'Europa», atés que porta més de 12 setmanes amb una incidència de la malaltia per davall dels 50 casos per 100.000 habitants.

Respecte al procés de vacunació, el president ha indicat que ja s'han depassat els 3 milions de dosis administrades, la qual cosa suposa que 2,1 milions de valencians han rebut almenys una dosi, i 1,15 milions de persones ja estan totalment immunitzades.

Així mateix, ha destacat que aquesta setmana s'aconseguirà un nou rècord en vacunar a 406.000 persones, així com l'avançament, en una setmana, de la vacunació en la franja d'edat situada entre els 40 i els 49 anys.

Pla Resistir Plus

Respecte a la recuperació econòmica, el president ha assegurat que la Comunitat Valenciana és l'autonomia que més ha avançat en la gestió de les ajudes del Pla Resistir Plus, posades en marxa aquesta mateixa setmana. En aquest sentit ha explicat que fins al moment un total de 32.181 empreses i autònoms valencians s'han acollit a les ajudes de la Generalitat per a reforçar la seua solvència i garantir la seua viabilitat i les ocupacions.

Així mateix, cal destacar que la Comunitat Valenciana és el territori que més ajudes econòmiques ha donat als treballadors, empreses i autònoms, més de 1.000 milions, la qual cosa ha possibilitat la recuperació del nivell d'ocupació prèvia a la pandèmia.

«Model sanitari més eficaç»

En aquest sentit ha assegurat que caldrà estudiar amb intel·ligència quin és el millor i el més eficaç model, atés que els recursos no són infinits. El president ha assegurat que el sistema no està en qüestió, perquè va anar precisament aquest govern qui va començar el procés de desprivatización, però ha incidit en la necessitat d'estudiar el model.

Increment del pressupost en Sanitat

Ximo Puig ha indicat que des de 2015 una de les prioritats del Consell ha sigut reconstruir un sistema sanitari públic que, segons ha assegurat «ens trobem seriosament deteriorat». Per a això, el president ha explicat que s'ha incrementat el pressupost un 37% entre 2015 i 2021, la qual cosa ha suposat 2.000 milions d'euros més.

«Aquest esforç sense precedents en l'aposta i consolidació del sistema sanitari públic ha permés convergir en despesa sanitària amb la mitjana espanyola, atés que la Comunitat Valenciana es trobava quasi 6 punts per baix de la mitjana en 2013 i actualment es troba més d'un punt per damunt de la mitjana», ha indicat.

Això s'ha traduït en mesures com la universalització de l'assistència sanitària, gràcies a la qual 80.000 persones van recuperar el dret a una atenció normalitzada; l'eliminació del copagament farmacèutic per a un milió i mig de valencians; així com l'accés als tractaments d'última generació front l'hepatitis C, que va salvar la vida de 16.000 persones amb una inversió de 254 milions d'euros.

Així mateix, ha destacat que tal com es va fer amb l'hospital de la Ribera, a partir del 15 d'octubre, amb la conclusió del contracte de concessió del departament de salut de Torrevieja, aquest també s'incorporarà a la gestió pública.

Te puede interesar
Lo más visto