El Consell autoritza el préstec de 9,5 milions d'euros per a l'empresa castellonenca Marie Claire

L'empresa compta amb una plantilla de més de 500 persones i és un dels principals motors econòmics dels Ports i La Plana Alta

Economía 12 de junio de 2021 Redacció Redacció
MARIE-CLAIRE-merito-innovacion

El Consell ha aprovat la concessió d'un préstec per 9,5 milions d'euros a l'empresa castellonenca Marie Claire, en el marc de la línia de finançament del Fons Valencià de Resiliència, FININVAL, de suport a les empreses estratègiques afectades per la COVID-19.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió setmanal del Govern valencià, ha indicat que aquesta empresa concentra un elevat percentatge d'activitat econòmica i d'ocupació a les comarques dels Ports i la Plana Alta, a Castelló, la qual cosa fa que siga considerada estratègica per a l'economia valenciana.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha assenyalat que l'aportació econòmica contribuirà decisivament a la lluita contra el despoblament; ajudarà a garantir els llocs de treball d'una empresa arrelada a l'interior de Castelló, on majoritàriament treballen dones; i reforçarà el teixit productiu en un sector que ha sigut fonamental en la producció de material de protecció enfront de la pandèmia.

Respecte al préstec econòmic, l'empresa va sol·licitar dues operacions de finançament per un import total de 9,5 milions d'euros, a través de la línia de Finançament del Fons Valencià de Resiliència, FININVAL, de suport a les empreses estratègiques afectades per la COVID-19.

La vicepresidenta ha explicat que, amb l'obtenció d'aquest préstec, l'empresa «s'obliga a satisfer el deute pendent amb els treballadors i les treballadores, atés l'ordre de prioritats establit, i a continuar amb l'activitat productiva en la localitat castellonenca de Villafranca».

Més de cent anys

Marie Claire és una empresa castellonenca, amb seus en Villafranca i Borriol, que va començar la seua activitat fa més de cent anys, dedicant-se des dels seus orígens a la confecció i comercialització de mitjanes, passant, amb els anys, a produir un altre tipus de productes tèxtils.

Te puede interesar
Lo más visto