Habitatge recolza al Sindicat de Llogaters sobre els possibles abusos d'un fons 'buitre' en el Raval Universitari

La regidoria confia que el Conselleria òbriga un expedient sancionador, seria el primer de la Comunitat Valenciana

General 15 de junio de 2021 Redacció Redacció
15-06-2021 María Jesús Garrido Sindicat Llogaters

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló ha participat aquest dimarts al costat del Sindicat de Llogaterss en una reunió amb la direcció territorial de la Conselleria d'Habitatge per a valorar l'últim informe tècnic que detalla suposats abusos immobiliaris d'un fons voltor en el Raval Universitari. Aquest document encarregat pels inquilins s'afegeix a la denúncia que van presentar el mes de setembre passat.

«Aquest informe mostra incompliments tant en el manteniment de l'edifici com possibles episodis d'assetjament perquè els inquilins paguen més o marxen. Confiem en què la conselleria òbriga un expedient sancionador contra el fons voltor, seria el primer en la història de la Comunitat Valenciana i el segon d'Espanya», ha afirmat la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

«Les pràctiques d'aquesta societat de capital de risc han duplicat el preu del lloguer i han deixat més del 60% dels habitatges de l'immoble del Raval Universitari buides. Aquest fons voltor està expulsant a les classes populars d'un edifici que cal recordar que era VPO», ha insistit Garrido.

En la trobada s'ha analitzat el document realitzat per especialistes, que d'una banda, assenyala indicis de motivació assetjadora «amb clàusules incomprensibles» en els nous contractes per a augmentar preus o impedir pròrrogues contractuals automàtiques; i en segon lloc, una suposada falta de manteniment i de reparacions de l'immoble exigides al propietari

El Sindicat de Llogaters va presentar al setembre en la direcció territorial de la Conselleria d'Habitatge una denúncia contra suposats abusos immobiliaris de fons voltor de la ciutat. La conselleria va sol·licitar després més informació, que acaba de ser aportada pel Sindicat d'Inquilins.

En la seua denúncia inicial, els veïns detallen una falta de notificació en el canvi de propietat; inacció en el manteniment de zones comunes; falta de definició en l'empresa que gestiona els cobraments; canvi de panys en zones comunes sense previ avís; dificultats en l'accés al pagament de la renda; falta de comunicació en el venciment del contracte; conductes de pressió moral per a aconseguir la rescissió del contracte; i comprovacions il·lícites per part del servei de seguretat per a verificar qui viu accedint sense permís.

La regidoria també va impulsar en el Ple Municipal una moció de reprovació del Ple Municipal. Així mateix, ha iniciat l'elaboració d'un cens d'habitatges buits al costat de la Regidoria d'Hisenda i Innovació Comercial per a carregar el 50% de l'IBI en immobles buits de grans propietaris.

Te puede interesar
Lo más visto