‘Orpesa Orgullosa’ visibilitza al col·lectiu LGTBI amb cinema, teatre i un festival de curts

Les regidories d'Igualtat i Cultura han preparat una agenda d'activitats que s'inicien demà i s'estendran fins al 4 de juliol

General 17 de junio de 2021 Redacció Redacció
Día del Orgullo LGTBI

El municipi d'Orpesa commemorarà el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI amb una nodrida agenda d'activitats que es desenvoluparan del 18 de juny fins al pròxim 4 de juliol. Així ho han avançat la regidora d'Igualtat, Micaela Bermúdez, i l'edil de Cultura, Gonçal Tamborero, els qui han unit esforços per a oferir al públic actes variats amb el ferm objectiu de visibilitzar al col·lectiu LGTBI i promoure el respecte i la igualtat.

Així, el cicle Orpesa Orgullosa 2021 s'iniciarà demà amb la projecció de la pel·lícula ‘Carol’ (a les 20.00 hores a la sala de plens de l'Ajuntament), un film ambientat en el Nova York dels anys 50 que narra la història de dues dones que veuen canviades les seues vides per sempre quan es troben. 

La programació continuarà el pròxim 25 de juny amb la presentació del llibre ‘Els invisibles, educació afectiu sexual dones dels ciències socials’, a càrrec de Laia Pitarch. Es tracta d'una activitat que es desenvoluparà gràcies al conveni entre l'Ajuntament i la Fundació Isonomia de l'UJI i en la qual es tracta la ‘invisibilització’ de les dones lesbianes i bisexuals durant el règim franquista. Després de la presentació, es projectarà la pel·lícula ‘Pride’.

I gràcies a la col·laboració del col·lectiu QueerFest, l'Espai Cultural acollirà el 27 de juny l'obra de teatre ‘Fast money’, de la companyia Francachela Teatre, així com l'exposició ‘Quotidinitats lésbiques’, en el mateix espai. Serà l'endemà quan es procedisca a la lectura del manifest de manera virtual amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI. 

Orpesa Orgullosa 2021 s'acomiadarà el 4 de juliol, a les 20.30 hores a la sala de plens, amb l'II Certamen de Curts de la FELGTB ‘Feminisme, igualtat i drets humans en el col·lectiu LGTBI’, un projecte que s'emmarca dins del festival La Culta i que compta amb la col·laboració de l'associació de Castelló LGTBI. La sessió conclourà amb un debat. 

Des de les regidories d'Igualtat i Cultura recalquen «la importància de celebrar el Dia de l'Orgull LGTBI, perquè la discriminació que pateix aquest col·lectiu en tots els aspectes fa que ens sentim obligats com a representants polítics a vetlar pels seus drets». I és que recentment, l'Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europea s'ha publicat un estudi del qual s'extrau que a Espanya el 48% de les persones LGTBI eviten agafar-se de la mà per por de patir agressions i el 90% diu haver patit o presenciat comentaris o comportaments homòfobs. 

“La *LGTBIfobia encara està molt present en la nostra societat i hem de lluitar contra ella”, assenyala Bermúdez, qui manifesta que “amb totes aquestes dades és una obligació moral treballar en la igualtat d'aquest col·lectiu”.

Te puede interesar
Lo más visto