PortCastelló aprova el conveni amb Generalitat per a la millora de la qualitat de l'aire

L'òrgan aprova el nomenament de José María Gómez Fuster com a director general de PortCastelló en substitució d'Ana Ulloa

General 24 de junio de 2021 Redacció Redacció
Consejo de Administración

El Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Castelló ha aprovat hui l'acord voluntari de PortCastelló amb la Generalitat Valenciana per a la millora de la qualitat de l'aire. Es tracta del primer conveni d'aquest tipus que se subscriu amb una Autoritat Portuària a Espanya, i suposa un compromís entre totes dues administracions per a aconseguir els objectius de reducció de la contaminació atmosfèrica i estableix els mecanismes necessaris per a no superar els límits d'emissions de partícules a l'aire legalment establides. 

Per a això el port de Castelló té instal·lades cinc estacions de control de la contaminació atmosfèrica i sensors que s'han integrat en la Xarxa Valenciana de Vigilància i Control de la Contaminació Atmosfèrica per a avaluar en temps real el risc en el port i el seu perímetre. A més, ha desenvolupat un Codi de Bones Pràctiques per a la càrrega i descàrrega de materials pulverulents. 

Aquest conveni s'emmarca en l'estratègia de l'Agenda 2030 i el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. 

El Consell també ha aprovat un conveni de l'Autoritat Portuària amb el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana pel qual se cedeix l'edifici del far de les els Columbrets per al seu ús en el seguiment de l'espai marítim-terrestre de les illes, de divulgació de les reserves marines, i per al desenvolupament d'activitats científiques.

A més, el Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Castelló ha aprovat per unanimitat els comptes anuals de 2020 que recullen les següents xifres:

Els ingressos van ascendir a 28,8 milions, un 11,7% menys que en 2019, a causa de la pèrdua de trànsits a causa de la pandèmia. Les despeses d'explotació creixen només un 0,29%, aconseguint els 19,7 milions, a pesar que l'Autoritat Portuària ha hagut de fer front al cost de mesures per a pal·liar els efectes de la COVID-19.

El resultat financer ascendeix a -2,3 milions mentre que en 2019 va superar els tres milions en negatiu. Per tant, el resultat millora un 22,8%. PortCastelló tanca 2020 amb bons indicadors de solidesa financera: el EBITDA ascendeix a 16,3 milions, el Cash-flow a 17,2 milions i el fons de maniobra a 60,1 milions

-Formalització d'una operació de confirming amb l'entitat financera *Cajamar Caixa Rural, Societat Cooperativa de Crèdit per un import de 4 milions d'euros.

Te puede interesar
Lo más visto