La Comunitat és la regió espanyola que més ha millorat en innovació des de 2014, segons la Comissió Europea

Ascendeix 29 llocs en la classificació europea de regions innovadores respecte al Quadre d'Indicadors de la Innovació Regional de 2019

General 24 de junio de 2021 Redacció Redacció
NUEVA_IMAGEN__GVA1

La Comunitat Valenciana és la regió espanyola que més ha millorat el seu rendiment en innovació des de l'any 2014, segons el Quadre d'Indicadors de la Innovació Regional que ha publicat la Comissió Europea, en el qual el territori valencià ha ascendit 29 posicions respecte a l'informe anterior, que data de 2019.

En la posició 128 d'aquest ranking europeu, la Comunitat Valenciana també ha millorat la seua situació respecte a la resta d'autonomies espanyoles, d'acord amb els resultats d'aquest estudi tècnic. D'aquesta manera, en tot just dos anys, el nivell d'innovació de la Comunitat ha pujat un esglaó, de moderat a «moderat +», i se situa a un escaló de Madrid i País Basc, que encapçalen la classificació nacional, totes dues en la categoria de regions «fortes -».

Si bé l'informe apunta que en els últims set anys totes autonomies han millorat el seu rendiment en relació a la mitjana de la UE, la Comissió Europea destaca expressament la fortalesa de la progressió de la Comunitat Valenciana que, amb 18,3%, lidera el creixement nacional per davant de Catalunya, Navarra, Madrid o el País Basc.

Per a la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, els resultats del Quadre d'Indicadors de la Innovació Regional suposen un recolzament a l'estratègia del Consell, que ha situat la innovació com a eix central de la transformació del model productiu i entre les prioritats de la seua acció de govern. «Continuarem treballant perquè les polítiques que impulsem des de l'Administració autonòmica tinguen un reflex real en el nostre sistema productiu i ajuden les nostres empreses a desenvolupar i incorporar innovacions que els permeten ser més competitives», ha valorat Pascual.

Fortaleses en investigació i disseny

Entre els indicadors on la regió obté millors resultats, sobreïxen especialment els índexs de sol·licitud de marques comercials, que pràcticament dupliquen la mitjana de la Unió Europea; el d'incorporació del disseny, un 50% superior; així com els nivells de competències digitals i d'educació superior.

De la mateixa manera, l'estudi posa en valor el potent sistema investigador de la Comunitat Valenciana, subratllant el volum de publicacions científiques internacionals i aquelles que se situen entre les més citades, al mateix temps que ressalta altres dos indicadors: les sol·licituds de patents internacionals i el suport públic a la I+D, totes dues per damunt de la mitjana nacional.

El Quadre d'Indicadors de la Innovació Regional compara els resultats en aquest àmbit de 240 regions de la Unió Europa de 22 països membres, a més de Noruega, Sèrbia, Suïssa i el Regne Unit. Xipre, Estònia, Letònia, Luxemburg i Malta s'inclouen a nivell de país no apareixen en aquesta classificació perquè s'inclouen a nivell país.

Te puede interesar
Lo más visto