Colomer entrega la Bandera Qualitur a 10 municipis de la província de Castelló 

Turisme CV concedeix el distintiu Qualitur a 177 platges de 36 municipis de la Comunitat Valenciana

General 24 de junio de 2021 Redacció Redacció
Presupuestos_Castellon

Turisme Comunitat Valenciana ha concedit la Bandera Qualitur 2021 a 177 platges de 36 municipis de la Comunitat Valenciana que disposen de certificats de qualitat, medi ambient o accessibilitat a les seues platges. En concret, a 10 municipis de la província d'Alacant, 10 localitats de la província de Castelló i 16 de la província de València.

Francesc Colomer ha destacat que aquests reconeixements enguany tenen un valor especial perquè significa que els ajuntaments han fet els deures, han treballat per la qualitat de les aigües i pels equipaments i serveis que fan possible el reconeixement de l'excel·lència en l'experiència d'anar a la platja i fer turisme.

En aquest sentit, Colomer ha recalcat que amb aquests reconeixements «emetem com a Comunitat Valenciana un missatge de fortalesa, de ganes de rebre, i de tindre en el nostre primer atribut turístic, que són les platges en el nostre litoral mediterrani, un element de màxima qualitat».

El titular de Turisme ha posat l'accent que aquestes banderes reconeixen una experiència turística, mostren la qualitat certificada i són el resultat d'un esforç col·lectiu per a lluitar en la defensa de l'excel·lència de la oferta turística»,

Bandera Qualitur província de Castelló

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el director general de Turisme, Herick Campos, acompanyats per l'alcalde de Moncofa, Wenceslao Alós, han entregat la Bandera Qualitur 2021 als municipis de la província de Castelló. Colomer ha reconegut «la gran faena exercida tant pels municipis com pel personal tècnic de Turisme Comunitat Valenciana» i ha ha realitzat un al·legat «en defensa dels alcaldes i municipis turístics per l'esforç que han realitzat per a impulsar la qualificació turística a les platges».

Per part seua, l'alcalde de Moncofa, Wenceslao Alós, ha assenyalat que aconseguir aquests reconeixements no és fàcil, «però hem de treballar perquè aquests entorns naturals siguen accessibles, sostenible i atractius per als visitants».

Un total de deu municipis de la província han rebut la Bandera Qualitur, aglutinant un total de 29 certificats, i distribuïts en 51 platges (representant el 29% de total).

Per modalitats, trobem a la província de Castelló 19 certificats de Qualitat (15 Q de Qualitat i 4 ISO 9001), 9 certificats de medi ambient (8 ISO 14001 i un Reglament EMAS) i un certificat de Acesibilitat UNEIX 170001.

Cal destacar que el 80% dels municipis guardonats a Castelló compten amb un certificat sota l'ISO 14001, demostrant el seu interés en la gestió ambiental d'aquest recurs natural. En concret, hui han rebut la Bandera Qualitur a la província de Castelló els municipis de Vinaròs, Peníscola, Alcalá de Xivert, Torreblanca, Orpesa, Benicàssim, Castelló de la Plana, Borriana, Nules i Moncofa.

Te puede interesar
Lo más visto