Orpesa del Mar dedica una setmana al Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

L'agenda inclou projeccions de cinema, presentacions de llibres, exposicions, teatre i la celebració de l'II Certamen de Curts FELGTB

General 27 de junio de 2021 Redacció Redacció
Cartel Orpesa Orgullosa

La localitat d'Orpesa continua immersa en la celebració de la setmana dedicada al Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, que es commemora el pròxim 28 de juny, i ho fa amb una variada agenda d'activitats que s'estendran fins al 4 de juliol. Es tracta d'una programació que s'ha dut a terme de manera conjunta entre les regidories d'Igualtat i Cultura amb el ferm objectiu de visibilitzar al col·lectiu LGTBI i promoure el respecte i la igualtat.

L'Espai Cultural acollirà hui l'obra de teatre ‘Fast money’, de la companyia Francachela Teatre, així com l'exposició ‘Quotidinitats lésbiques’, en el ‘hall’ de l'edifici; tot això gràcies a la col·laboració del col·lectiu QueerFest. Al següent, la regidora d'Igualtat, Micaela Bermúdez, procedirà a la lectura del manifest de manera virtual amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI. 

‘Orpesa Orgullosa 2021’ s'acomiadarà el 4 de juliol, a les 20.30 hores a la sala de plens, amb l'II Certamen de Curts de la FELGTB ‘Feminisme, igualtat i drets humans en el col·lectiu LGTBI’, un projecte que s'emmarca dins del festival La Culta i que compta amb la col·laboració de l'associació de Castelló LGTBI. La sessió conclourà amb un debat. 

Des de les regidories d'Igualtat i Cultura recalquen «la importància de celebrar el Dia de l'Orgull LGTBI, perquè la discriminació que pateix aquest col·lectiu en tots els aspectes fa que ens sentim obligats com a representants polítics a vetlar pels seus drets. La LGTBIfobia encara està molt present en la nostra societat i hem de lluitar contra ella», incideix Bermúdez.

Te puede interesar
Lo más visto