Sanitat ultima els tràmits per a autoritzar els trasplantaments renals a l'Hospital General Universitari de Castelló

Durant 2021 s'han registrat 17 donacions multiorgàniques i una donació de teixits en el centre castellonenc

General 25 de junio de 2021 Redacció Redacció
12716352_910251995760498_8251107833027577351_o
Font: Hoycomentamos.com

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública està finalitzant els tràmits per a emetre la pertinent autorització per la qual s'acredita a l'Hospital General Universitari de Castelló per a la realització de trasplantaments renals. D'aquesta manera, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica aquest divendres la resolució que sotmet a informació pública l'expedient administratiu per a la seua autorització, que suposa que qualsevol persona física o jurídica pot examinar l'expedient o part del mateix i determina un termini de 20 dies per a presentar al·legacions.

La signatura de l'autorització suposarà la primera acreditació com a centre trasplantador de renyó que rep l'Hospital General Universitari de Castelló, després de la verificació de la documentació presentada en la pertinent tramitació administrativa.

La sol·licitud d'autorització va ser remesa a la Conselleria a principis del present any. En l'expedient d'autorització es recull tota la documentació necessària per a acreditar el compliment dels requisits exigits tant per la Conselleria com per l'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT). Amb l'aprovació d'aquest tràmit, l'Hospital General Universitari de Castelló es convertirà en centre de trasplantament renal, sent el primer de la província de Castelló a aconseguir aquesta autorització.

Una vegada obtinguda la corresponent autorització administrativa, el centre hospitalari haurà d'iniciar una sèrie de procediments interns per a adaptar l'activitat com a centre trasplantador d'òrgans. D'aquesta manera, una vegada conclosos aquests canvis, la població castellonenca pendent d'aquestes intervencions, podran ser trasplantades a Castelló sense necessitat de desplaçar-se a altres centres valencians.

Alta taxa de donació

Durant els sis primers mesos del 2021, l'Hospital General Universitari de Castelló ha registrat un total de 17 donacions multiorgàniques i una donació de teixits, per la qual cosa l'equip de coordinació de trasplantaments espera que el balanç anual actual supere al registrat durant 2020, en el qual es van aconseguir les 26 donacions.

Gràcies a aquests registres, el Departament de salut se situa en una taxa de 70 donants per cada milió d'habitants, una xifra per damunt de la mitjana nacional, que fa que Castelló se situe entre les poblacions més solidàries quant a donació.

Te puede interesar
Lo más visto