Ruiz reitera al Bisbat la voluntat de l'equip de govern de retirar el monument als caiguts

La trobada s’ha produït després que l’edil remetera un escrit en aquests termes a totes les autoritats cristianes de Taula Interreligiosa de la ciutat de Castelló

General 26 de junio de 2021 Redacció Redacció
Cruz-Ribalta
Font: Actualitatvalenciana.com

La regidora de Memòria Democràtica, Verònica Ruiz, s’ha reunit amb el vicari general de la Diòcesi Sogorb-Castelló (per delegació del bisbe). Ruiz li ha traslladat, tal com recull l’informe del secretari general de l’administració municipal, l’oferiment de la creu llatina que forma part del monument, davant la imminent retirada.

La trobada s’ha produït després que l’edil remetera un escrit en aquests termes a totes les autoritats cristianes de Taula Interreligiosa de la ciutat de Castelló, en què explica el contingut de l’informe de la Direcció General de Qualitat Democràtica, el qual determina la retirada del monument, i sobre la voluntat de l’equip de govern de complir amb la llei. Després que el bisbat responguera al consistori per a mostrar «la seua disponibilitat per a dialogar sobre el tema», la regidora ha mantingut una reunió amb el vicari general de la diocèsi per incidir en aquest assumpte.

Informe de Qualitat Democràtica

Cal recordar que l’informe emès per la Direcció General de Qualitat Democràtica determina que «l’Ajuntament de Castelló haurà de procedir a la seua retirada, mitjançant autorització per la Conselleria competent en matèria de patrimoni cultural, tenint en compte que aquest símbol es troba situat a un parc públic declarat Bé d'Interès Cultural».

El document emès pel Consell també assenyala que el monument del Parc Ribalta es considera «un element contrari a la memòria democràtica», d’acord amb el articles 39.1 i 6 de la Llei 14/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de memòria democràtica i per a la convivència de la Comunitat Valenciana.

Te puede interesar
Lo más visto