Un 5% de les espanyoles ha deixat d'usar filtres en les seues fotos perquè han danyat la seua autoestima

Un 58% de les dones enquestades declara tindre una rutina de bellesa i que es cuida perquè li fa sentir ben seguit d'un 18% que ho fa per a sentir-se més bonica

General04 de julio de 2021RedaccióRedacció
840_560
Font: Xataka.com.mx

Toluna, companyia especialitzada en investigació en línia ha realitzat un estudi a una mostra de 512 dones majors d'edat amb la finalitat de conéixer la seua relació amb la bellesa 4.0 en diferents àmbits: xarxes socials, cuidat personal i hàbits de compra.

 Les RRSS i una bellesa quasi sense límits

No és d'estranyar que les xarxes socials s'hagen convertit en l'eix principal de qualsevol àmbit de la vida, en el cas de la bellesa es tracta d'una arma de doble tall. És preocupant que el 5% de les dones espanyols hagen deixat d'usar filtres d'Instagram o la funció de IA de la cambra del mòbil perquè han vist danyada la seua autoestima i que un altre 5% es declare absolutament incapaç de pujar una foto sense passar per un filtre o un retoc.

Curiós a l'una que preocupant que el 9% de les espanyoles use aquestes funcions de tecnologia avançada per a veure com li queda cert retoc per a després demanar-li'l al seu cirurgià. D'altra banda, el 33% només usa els filtres graciosos i en les fotos es mostra tal com és, el 29% només els prova i no puja la foto perquè moltes vegades no sembla la mateixa persona i un 19% els usa quasi sempre per a pujar les seues fotos.

 Les xarxes socials de les marques són el mitjà triat per les espanyoles per a informar-se de les novetats del sector bellesa amb un 38,5% seguit molt de prop amb un 38% pel boca a boca. Un 33% es decanta pels perfils de influencers en xarxes socials, un 31% per la investigació en línia en blogs o fòrums, el 29% per opinions d'altres usuaris i el 26% va a la botiga física.

I és clar, Instagram és la xarxa social que més influeix perquè un 38% tria Instagram com la xarxa social que usa per a conéixer nous productes de bellesa, seguit de Youtube amb un 19%, un 16% Facebook i un 5% Tiktok. Interessant veure que el 17% de la població femenina espanyola no fa ús de les xarxes socials per a tal fi.

Els vídeos curts amb consells de bellesa són els favorits en un 43% seguit pels vídeos llargs amb presentació de productes i usos amb un 20%, un 17% per a imatges, un 11% textos breus, 6% articles de blog.

 Les maneres de comprar han canviat, el mercat es regeix en línia i Facebook Live Shopping com una pràctica en potència que permet fer compres en directe mentre una experta o influencer mostra i ensenya el producte. Encara que un 50% de les espanyoles desconeix aquesta pràctica, un 14% si que compra a través de Facebook Live Shopping, la resta l'ha vist alguna vegada, però no ha compra res encara.

 Hàbits de bellesa

Un 60% de les espanyoles dedica entre 10 i 30 minuts a les rutines de bellesa i les activitats de cura del cos, un 21% dedica més de 30 minuts i un 19% menys de 10. Més de la meitat de les dones enquestades declara tindre una rutina de bellesa i que es cuida perquè li fa sentir ben seguit d'un 18% que ho fa per a sentir-se més bonica, un 11% per a semblar més jove i a la resta li és indiferent o no li agrada complaure's en la cura de propi cos.

Un quart de les espanyoles no té cap gadget de bellesa a casa, però la resta sí i els preferits són: el Foreo o raspall elèctric facial amb un 28%, el blanquejador dental 22%, tonificadors o anticel·lulítics 16%, aparells de fotodepilació 16% i dispensadors propis de cosmètica o de perfum personalitzat 15%, contorn d'ulls elèctric 12%, pedicura elèctrica intel·ligent 12% i màscara de llum 8%.

I la pandèmia també ha fet mossa en aquest aspecte: quasi el 50% de les espanyoles abans comprava sempre en botiga, però ara també ho fa en línia i l'altra meitat sempre ha comprat en línia o en botiga, el percentatge està molt repartit equitativament.

Comportaments de compra Bellesa 4.0

Comprar productes de bellesa per internet i la seua per què es dissipa per a les espanyoles de la següent forma: el preu 52%, la practicitat i comoditat 52%, estalviar temps 40%, ofertes i promocions 34%, possibilitat de comprar preus i/o productes 28%, opinions d'altres usuaris 19%, gamma més àmplia de productes 15%, cerca personalitzada 12% i perquè se sent pressionat pel personal de botiga quan el fa físicament (11%).

 El 38% de les espanyoles prefereix comerç electrònic tipus Amazon com a canal de compres en Internet, el 28% comerç electrònic multi marca comSephora o El Corte Inglés i la resta comercie farmacèutic, bonic marca i supermercats.

Els productes facials són els favorits a l'hora de compra en línia de productes de bellesa amb un 53%, seguit dels cosmètics perfums, corporals, capil·lars i afaitat o depilació. I a l'hora de decantar-se per un producte o un altre es regeixen per ordre de preferència: ressenyes i opinions d'usuaris en línia 23%, consells d'amics/familiars 19%, l'opinió d'un expert 17% i consells de Influencers o gurus de la bellesa 8%. Cal destacar que un 16% de les espanyoles tria els seus productes sense tindre en compte res de l'anterior.

Segons les usuàries les eines essencials en un lloc de comerç electrònic per a l'assessorament de bellesa previ a la compra són les preguntes freqüents amb un 23%, consulta en línia amb un expert, l'assessorament en línia mitjançant xat directe o mitjançant intel·ligència artificial, consulta en línia mitjançant preguntes sobre les meues característiques i assessorament en línia a través d'una chatbot en últim lloc. A més, una mica més de la meitat de les espanyoles ha provat alguna vegada cap d'aquestes eines sent les preguntes freqüents la més útil de totes.

Relació de les espanyoles amb les marques de bellesa i cosmètics: quasi un 40% rep i obri emails de les marques mentre que el 33% participa en enquestes en línia sobre productes o experiència, el 28% utilitza l'aplicació de la marca, el 24% estableix contacte amb les marques a través de les xarxes socials, 20% participa en proves de productes i finalment, un 10% forma part d'una comunitat o fòrum en línia. D'altra banda, el 24% de les espanyoles no es relaciona amb les marques de manera en línia.

Te puede interesar
Lo más visto