Castelló presenta la seua candidatura al premi Capital Europea de la Innovació de la Comissió Europea

L'alcaldessa destaca que aquesta candidatura és reflex de l'aposta per la innovació com a palanca de canvi

General 16 de julio de 2021 Redacció Redacció
190919 premios ciencia e innovación (52)

Castelló ha presentat aquest dijous la seua candidatura al premi Capital Europea de la Innovació (iCapital Award) que cada any concedeix la Comissió Europea a la ciutat que millor demostre la seua capacitat d'aprofitar la innovació per a millorar la vida dels seus ciutadans en aspectes com, per exemple, la sostenibilitat i el desenvolupament d'ecosistemes d'innovació local que redunde un major benestar i impulse el teixit empresarial local. La candidatura que presenta l'Ajuntament de Castelló ve recolzada per l'aposta del govern municipal per la innovació com a palanca de canvi.

«Aquest govern municipal aposta per la innovació com a palanca de canvi i, per això, venim desenvolupant des de 2015 un intens exercici d'identificació i planificació de projectes innovadors per a generar noves oportunitats i millorar la qualitat de vida de la ciutadania», ha manifestat l'alcaldessa, Amparo Marco.

L'alcaldessa ha destacat que l'aposta per la innovació que es presenta en aquesta candidatura és el resultat d'un esforç en matèria d'impuls de la innovació que es realitza en aquests anys i pels quals Castelló ja sigut reconeguda anteriorment amb distincions com el Premi a la Ciutat de la Ciència i la Innovació i en l'elecció per la Comissió Europea, al costat d'altres 13 ciutats espanyoles, per a formar part de la Xarxa de Ciutats Intel·ligents. Marco també ha recordat que Castelló està representada en el consell rector de la Xarxa Innpulso, la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació.

Actualment, en el marc del programa ‘The European Comission’s 100 Intelligente Cities Challenge' (ICC), Castelló es troba immersa en la construcció d'un full de ruta que guiarà els esforços en innovació de la ciutat en els pròxims anys. «L'aposta per la innovació que es presenta en aquesta candidatura és el resultat d'un esforç en matèria d'impuls de la innovació que han permés reconéixer hui a Castelló com un exemple viu i real de ciutat innovadora», ha explicat l'alcaldessa.

La candidatura presentada per la ciutat de Castelló parteix del claim: ‘Castelló 2050, una ciutat innovadora perquè totes les persones visquen en ella’ (‘Castelló 2050, an innovative city for all people to live in’). A partir d'aquest claim, la memòria tècnica presentada desenvolupa els tres eixos vertebradors que guien la visió transformadora de la ciutat des del prisma innovador: la Innovació Social, la Innovació Sostenible i la Innovació Tecnològica. Així, i a l'empara del procés de reflexió estratègica que s'ha conduït gràcies a la participació de la ciutat en la iniciativa de la Comissió Europea Intelligent Cities Challenge (ICC), Castelló està sent capaç de posar en marxa iniciatives pioneres, en les quals la pròpia ciutadania té un rol protagonista, en àmbits com l'eficiència energètica, la gestió integral de l'aigua, l'emprenedoria o l'envelliment actiu.

Així mateix, la candidatura també posa en valor l'aposta municipal per fer de la Compra Pública d'Innovació (CPI) una eina clau a l'hora de donar resposta als reptes globals de la ciutat a través de la innovació, sent una de les ciutats a nivell estatal que han apostat per aquest instrument. I, tot això, posant l'accent en l'existència d'un ecosistema d'innovació local pioner que aposta per la generació de sinergies entre els principals agents tractors públics i privats d'aquest trinomi d'innovació social, tecnològica i sostenible.

Amb la presentació de les candidatures per part de les ciutats europees interessades, s'obri ara un procés d'avaluació per part de la Comissió Europea.

Te puede interesar
Lo más visto