El Consell destina 30.000 euros al Congrés Mundial de la Qualitat del Taulell i del Paviment Ceràmic

El Govern valencià aprova un conveni entre el Ivace i la Cambra Oficial de Comerç de Castelló

General 16 de julio de 2021 Redacció Redacció
51222_foto

El Ple del Consell ha aprovat la signatura d'un conveni de col·laboració entre l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), organisme dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Castelló.

La finalitat d'aquest acord, dotat per a l'exercici 2021 amb 30.000 euros, és finançar la celebració i divulgació del Congrés Mundial de la Qualitat del Taulell i del Paviment Ceràmic Qualicer'22 en la seua edició XVI.

En aquest congrés es presentaran les novetats més importants en la indústria taulellera quant a la fabricació, línies d'investigació i màrqueting, entre altres, per la qual cosa suposa un estímul per al creixement del sector.

Qualicer és un fòrum internacional de referència per a les empreses del sector ceràmic. En ell es donen cita fabricadores de paviments i revestiments, maquinària i béns d'equip i fregides, colors i esmalts. Per això aquest esdeveniment contribueix a unificar els esforços que s'estan realitzant en el desenvolupament científic i tecnològic.

En aquest fòrum també s'abunda en els processos relatius a la gestió empresarial i les tendències de mercat. A més és de gran rellevància el seu paper a l'hora de posicionar la marca de qualitat i disseny de la ceràmica espanyola a nivell global projectant un clúster dinàmic, avantguardista i innovador. Un clúster que s'ha consolidat com un dels principals motors econòmics de l'economia valenciana, representant el 75% de les exportacions de la província de Castelló i amb presència en prop de 190 països.

L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) té entre els seus fins la gestió de la política industrial de la Generalitat i el suport a les empreses, en matèria d'innovació, emprenedoria, internacionalització i captació de la inversió, entre altres, així com la promoció d'enclavaments tecnològics, la seguretat industrial de productes i instal·lacions industrials, la metrologia, vehicles i empreses i el foment de l'estalvi, l'eficiència energètica i les fonts d'energies renovables, així com la gestió de la política energètica de la Generalitat.

Per la seua part la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Castelló, és una entitat sense ànim de lucre que té entre les seues funcions la d'impulsar actuacions dirigides a l'increment de la competitivitat de les petites i mitjanes empreses, i fomentar la innovació i transferència tecnològiques a les empreses.

El conveni entrarà en vigor a partir de la data de la seua signatura i s'estendrà fins al 31 de desembre de 2021. Amb càrrec al mateix es podrà finançar l'activitat objecte del mateix des de l'1 de gener de 2021.

Te puede interesar
Lo más visto