Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El Consell aprova el decret que desenvolupa la Llei del Joc de la Comunitat Valenciana

Es prohibeix que empreses operadores envien comunicació publicitària per mitjans electrònics

General 18 de julio de 2021 Redacció Redacció
rp_consell_02OK

El Consell ha aprovat el decret d'adopció de mesures urgents per a l'aplicació de la Llei 1/2020, d'11 de juny, de la Generalitat, de regulació del joc i de prevenció de la ludopatia en la Comunitat Valenciana.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa per a explicar els acords aprovats pel Govern valenicà, ha assenyalat que el decret complementa i desenvolupa la regulació reglamentària existent en aspectes més tècnics per a poder aplicar la llei i millorar la seguretat jurídica de totes les parts implicades.

En aquest sentit, Oltra ha posat l'accent que la Llei del Joc de la Comunitat Valenciana és una llei pionera a Espanya, que marca el camí a seguir per a una futura llei estatal, ja que s'adapta millor als actuals usos socials, tenint en compte la implantació dels canvis tecnològics i les noves formes de joc, com és el joc en línia.

Es tracta, per tant, d'una llei que, segons la vicepresidenta, «té com a eix principal protegir la població més feble, la de la persona jugadora, enfront de la posició dominant de la persona organitzadora, de manera que les condicions de la pràctica del joc siguen clares i estiguen controlades».

Novetats

Referent a això, Oltra ha explicat que, entre altres novetats, el decret desenvolupa la previsió de la llei per a permetre la signatura de convenis entre els ajuntaments i la Generalitat «perquè la policia local se sume a l'autonòmica en tasques d'inspecció, vigilància i control de la nova llei».

«Amb la participació de la policia local, el cos de seguretat que està més a peu de carrer, se sumen més agents de l'autoritat al voltant del territori i es dota als ajuntaments, que tenen competències en matèria de llicències d'activitats en general, de participació en un àmbit on hi ha una preocupació veïnal creixent», ha indicat la vicepresidenta.

Quant a la publicitat, el decret també introdueix novetats relacionades amb la seua difusió, de manera que, entre altres aspectes, es prohibeix que les empreses operadores envien comunicació publicitària o promocional del joc mitjançant trucades telefòniques, correu electrònic o mitjans anàlegs, que no hagen sigut prèviament sol·licitats o autoritzats per les persones destinatàries.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter