Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló destina 150.000 € per a comprar finques rústiques i ajudar a la reactivació del sector amb hortes experimentals

Transició Ecològica reforça les seues polítiques amb l'últim modificat de crèdit amb l'objectiu d'incorporar noves productors i productors en la zona de Mestrets i la ronda Est

General 21 de julio de 2021 Redacció Redacció
19-07-2021 Fernando Navarro Cambra Agrària

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló destinarà aquest any 150.000 euros extraordinaris per a l'adquisició de parcel·les rústiques abandonades perquè puguen servir d'hortes experimentals i ajudar a la reactivació del sector amb la incorporació de nous productors. Esta inversió forma part de la modificació de crèdit aprovada en l'última Junta de Govern Local gràcies a la supressió de la regla de despesa dels anys 2020 i 2021.

«Gràcies a l'eliminació de les restriccions pressupostàries de l'etapa de Govern del PP podem reforçar les polítiques que estem dissenyant des de la Regidoria de Transició Ecològica per a recuperar el nostre sector primari. Un 35% de les parcel·les rústiques de la ciutat estan abandonades i alhora els nous productors tenen problemes per a accedir a la terra, per això dins de les propostes del nostre Pla de Reactivació Agrari volem crear finques que servisquen de test agrari per a nous projectes agroalimentaris», afirma el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Amb esta proposta se cedirien les parcel·les adquirides per un termini de temps perquè agricultores o agricultors desenvolupen els seus projectes agrícoles amb l'assessorament de l'ajuntament per a la producció i la comercialització. Finalitzat eixe termini, els projectes haurien de ser capaços de ser rendibles en el mercat actual.

El departament de Fernando Navarro puntuarà les ofertes de la zona de la Ronda Est i de Mestrets. El regidor municipal ressalta que el nou Pla General protegeix 2.000 hectàrees de sòl rústic del cinturó periurbà i de Mestrets, «obrint una oportunitat per a reactivar estos espais i generar suport al cultiu agrari, seria un abans i un després en la gestió d'eixes zones».

La Regidoria de Transició Ecològica va presentar dijous passat al Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat el Pla de Reactivació Agrària, que contempla unes intervencions en la cadena de producció, distribució i comercialització del sector agroalimentari i, entre altres objectius, preveu facilitar la cessió amb una nova ordenança del banc de terres que facilite l'arrendament de parcel·les.

El regidor subratlla que el pla de recuperació postcovid de la Unió Europea aportarà una important inversió en transició ecològica i «el sector agroalimentari jugarà un paper important en la reactivació econòmica».

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter