La Generalitat aposta per la mobilitat sostenible amb l'adquisició de vehicles elèctrics per al TRAM de Castelló

La Conselleria de Política Territorial comprarà 4 tramvies elèctrics intel·ligents i instal·larà 2 punts de càrrega ultra-ràpida

General 25 de julio de 2021 Redacció Redacció
28737682886_bf1ab712a0_b-1024x683

La Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, aposta per un transport públic sostenible amb l'adquisició de vehicles elèctrics per al TRAM de Castelló.

En aquest sentit, el departament autonòmic adquirirà 4 vehicles elèctrics intel·ligents per al servei de transport del tramvia i instal·larà 2 punts de càrrega ultra-ràpida.

Aquestes compres figuren entre els projectes que es finançaran amb els fons Next Generation de la Unió Europea, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l'Economia, un assumpte que ha sigut abordat aquest dijous en la reunió que han mantingut la directora general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, i el regidor de Mobilitat Sostenible, Ús de l'Espai Públic i Activitats i Joventut de l'Ajuntament de Castelló, Jorge Ribes.

«El Govern valencià està totalment compromés amb la protecció del medi ambient i, en aquest sentit, la nostra aposta per formes de desplaçament respectuoses amb l'entorn és ferm», ha afirmat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

TRAM Castelló

La ciutat de Castelló de la Plana compta amb el servei de la Línia 1 del TRAM de Castelló, amb àmplia acceptació entre les persones usuàries, i que funciona mitjançant un sistema de via reservada.

En l'actualitat, la Línia 1 està dotada amb una flota composta per 12 vehicles: 3 vehicles propietat de la Generalitat amb tracció dual elèctrica-dièsel; 6 vehicles de tracció dual elèctrica, i 3 vehicles de tracció dièsel, que donen servei als voltants del Grau.

Les unitats l'adquisició de les quals està prevista seran elèctriques intel·ligents, mesuraran 12 metres i disposaran d'un sistema de guiat òptic i la seua incorporació permetrà incrementar les freqüències i realitzar el recorregut per la façana marítima de Castelló prescindint dels actuals vehicles dièsel que actualment realitzen aqueixa part del recorregut.

Els 2 nous punts de càrrega ultra-ràpida, que es realitzarà entre 3 i 5 minuts i garanteixen una autonomia de 50-60 quilòmetres als vehicles, fan possible que no es depenga del subministrament continu d'electricitat a través de catenària i propicien una major versatilitat i integració amb l'entorn.

En aquest sentit, en l'àmbit mediambiental, la seua incorporació suposarà una reducció de l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle i de soroll en el mig urbà.

Te puede interesar
Lo más visto