Castelló inicia el pla d'acció del Pacte d'Alcaldies del Clima amb l'objectiu de reduir un 55% les emissions de C02 en 2030

Transició Ecològica redobla esforços per a accelerar la descarbonització de la ciutat i lluitar contra el canvi climàtic

General 25 de julio de 2021 Redacció Redacció
22-07-2021 roda de premsa inventari Primer Pacte Alcaldies Fernando Navarro

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha iniciat l'elaboració del pla d'acció i un procés participatiu del Pacte d'Alcaldies del Clima i l'Energia (PAUS), una iniciativa impulsada en el si de la Unió Europea per la qual els ajuntaments es comprometen a reduir les emissions de C02 en 2030. Castelló té l'objecte de disminuir un 55% en la dècada vinent.

«Castelló no va complir amb l'objectiu de baixar un 20% les emissions fixades en el primer Pacte d'Alcaldies 2020 al qual s'havia subscrit en 2009 en baixar-les un 13%. Ara els nous objectius del Pacte Verd Europeo fixen una reducció del 55 % de cara a 2030. Per aixó hem de redoblar esforços a la ciutat per a accelerar el procés de descarbonització, perquè la lluita contra el canvi climàtic no pot esperar. En el segon Pla d'acció recollirem una estratègia amb iniciatives per a impulsar la reducció les emissions en mobilitat o en el consum energètic domèstic, que són les principals fonts de contaminació, i que confiem que fixen el rumb de les distintes àrees de l'Ajuntament en eixe mateix horitzó», ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La regidoria ha encarregat la redacció del nou pla d'acció del Pacte d'Alcaldies pel Clima i l'Energia i ha mantingut amb diferents àrees del govern per a implicar-les en aquesta comesa. Este Pla d'Acció i l'adhesió hauran de ser confirmades pel Ple Municipal i ser remeses a la Comissió Europa perquè ratifique l'adhesió de la ciutat al Pacte d'Alcaldies del Clima i l'Energia 2030. El pla d’acció recollirà un inventari amb les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle en 10 anys en els sectors doméstic, indústria, serveis, transport, enllumenat i edificis municipals, així com un programa amb accions per a disminuir les emissions, un diagnòstic i l'avaluació de la vulnerabilitat del municipi als riscos climàtics i una proposta d'adaptació al canvi climàtic.

El Pacte d'Alcaldies pel Clima i l'Energia va nàixer en 2007 amb el propòsit de mitigar les emissions de C02 un 20% en 2020. Castelló es va subscriure en 2009 a la primera proposta i ara treballa per a sumar-se al programa de 2030. Aquesta adhesió dóna compliment, a més, a la moció aprovada pel Ple de setembre de 2019 en la qual l'Ajuntament declarava l'alerta climàtica i es comprometia a renovar el seu compromís amb el PACES.

Te puede interesar
Lo más visto