Onda instal·larà un Punt Violeta de prevenció contra les agressions sexuals durant la Pasqua Taurina

L'Ajuntament continua treballant en la sensibilització social davant les agressions sexuals en la campanya ‘Dona segura’

General 25 de julio de 2021 Redacció Redacció
Onda - punto violeta

La Unitat d'Igualtat de l'Ajuntament d'Onda, amb l'objectiu de millorar la seguretat per a les dones i promoure actituds de respecte i convivència en entorns festius, torna a posar en marxa la campanya 'Onda – Dona Segura 2021'. Així, amb motiu de la Pasqua Taurina s'instal·larà un Punt Violeta de prevenció contra les agressions sexuals, que albergarà un punt d'informació, assessorament i denúncia en matèria de violència contra les dones.

L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és garantir unes festes lliures de violència, fomentar la sensibilització social davant les agressions sexuals o conductes sexistes en els actes lúdics i prestar assistència a les possibles víctimes d'agressions sexuals. El personal del Punt Violeta s'instal·larà en la plaça de bous els dies 31 de juliol i 5, 6 i 7 d'agost en horari de 22 a 00.30 hores i estarà atés per persones voluntàries de Creu Roja Espanyola, sota la supervisió d'una tècnica de Creu Roja i les professionals de la Unitat d'Igualtat (Promotora i Agent d'Igualtat) de l'Ajuntament.

«Invertir en educació i conscienciació és fonamental per a previndre la violència de gènere. Per això des del govern municipal continuem treballant a posar en marxa campanyes de sensibilització social davant les agressions sexuals tal com ens vam comprometre», ha comentat l'edil d'Igualtat i Seguretat Ciutadana, Elena Albalat.

Formació especialitzada

Des de la Regidoria d'Igualtat s'ha organitzat una formació dirigida al personal que integrarà el punt violeta, a càrrec de l'equip de prevenció en violència de gènere i sensibilització del Centre Dona Rural de Sant Mateu, i amb la finalitat d'adquirir les habilitats socials necessàries per a acompanyar a una persona que haja patit una agressió i que conega els recursos especialitzats en agressions sexuals perquè puguen realitzar la derivació corresponent.

A més, es dotarà al personal d'eines pràctiques perquè puguen dur a terme la seua funció d'una manera resolutiva. La formació s'ha impartit a la Sala Colón del Local d'Associacions del Carrer la Safona. 

Te puede interesar
Lo más visto