La Comunitat rebrà més de 2 milions d'euros per a impulsar el turisme a Peníscola i Altea

L'Estratègia de Sostenibilitat Turística en Destí aprovada pel Govern central suposarà més de 139 milions d'euros per a la Comunitat en tres anys

Economía 30 de julio de 2021 Redacció Redacció
08921c1c-d7f2-4124-ac90-7a6add57d312

El Govern central destinarà més de 2,3 euros a la Comunitat Valenciana per a impulsar els plans de sostenibilitat turística en destí a Peníscola i Altea.

Així ho ha anunciat la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto en la Conferència Sectorial de Turisme, on ha participat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. En aquesta trobada de coordinació entre l'Estat i les administracions autonòmiques en matèria turística s'ha aprovat l'Estratègia de Sostenibilitat Turística en Destí.

Francesc Colomer ha explicat que el Govern central ha anunciat l'aprovació de dos plans de sostenibilitat turística en la Comunitat Valenciana, a Peníscola i Altea, que se sumen als aprovats l'any passat a Gandia i Benidorm.

El responsable de Turisme ha recordat que aquests plans «segueixen la filosofia dels nostres plans de Dinamització i Governança Turística, on hem apostat per una governança col·laborativa i cooperació entre diferents administracions».

En la Conferència Sectorial de Turisme s'ha informat que el Pla de Sostenibilitat Turística en Destí d'Altea comptarà amb una inversió total de 3.966.499,76, que seran finançats a tres parts iguals i durant tres anys entre la Secretaria d'Estat de Turisme, l'ajuntament de Peníscola i la Generalitat. Així, cada administració destinarà 1.322.166,59 anuals per a impulsar aquest projecte.

Per part seua, el Pla de Sostenibilitat Turística en Destí de Peníscola comptarà amb una inversió total de 3.125.920,92, dels quals cada administració aportarà 1.041.640,30 euros.

D'aquesta manera, el Govern central invertirà en la Comunitat Valenciana un total de 2.636.806,89 euros per a aquests plans, que tenen com a objectiu millorar la competitivitat dels destins a través de la col·laboració de les tres administracions.

139 milions d'euros en tres anys

D'altra banda, l'Estratègia de Sostenibilitat Turística en Destí aprovada aquest dimecres suposarà una transferència de més de 139 milions d'euros a la Comunitat Valenciana en tres anys, (a executar des de 2022 a 2026) per a, a través d'un Pla Territorial de Sostenibilitat Turística en destí extraordinari, posar en marxa plans locals i comarcals des d'entitats locals, provincials i autonòmiques amb la coordinació de les Diputacions i Turisme Comunitat Valenciana.

D'aquesta manera, es realitzaran accions en quatre eixos: transició verda i sostenible; millora de l'eficiència energètica; transformació digital; i millora de la competitivitat. Aquests plans estaran oberts a la col·laboració publique-privada i al fet que les pròpies empreses es beneficien d'instruments de gestió i digitalització impulsats pels destins.

El termini perquè les entitats locals presenten les seues candidatures a aquesta primera convocatòria extraordinària de Plans de Sostenibilitat s'obri divendres que ve 30 de juliol i es mantindrà fins al 20 de setembre. El finançament oscil·la entre el milió i els 10 milions d'euros, en funció de la categoria del destí.

Així, tal com ha informat el propi Ministeri, les grans ciutats i els destins de platja més internacionalitzats podran tindre accés a inversions superiors.

Cal assenyalar que el finançament d'aquesta Estratègia de Sostenibilitat Turística en Destí es realitza mitjançant els Fons Next Generatión UE, concretament, del programa de Component 14 del Pla de Recuperació Transformació i Resiliència del Govern d'Espanya.

Jornada informativa

Després de l'anunci de l'obertura d'aquest procés de presentació de candidatures, Francesc Colomer ha convocat per a aquest dijous al sector turístic i els destins de la Comunitat Valenciana a una jornada informativa.

En concret, s'informarà agents implicats en el turisme de la Comunitat Valenciana de la 'Estratègia de Sostenibilitat Turística en Destins, concretament sobre els Plans de Sostenibilitat Turística en Destí finançats per fons Next Generation UE'.

També s'explicarà en la jornada la coordinació que ha establit Turisme Comunitat Valenciana amb els organismes de gestió de destins provincials, les Diputacions i els seus patronats de turisme, per a impulsar l'altra tipologia de programa que contemplarà el Pla Territorial de Sostenibilitat Turística en Destí de la Comunitat Valenciana, com són les Accions de Cohesió de Destins, que pretén articular accions allí on no hi ha un ens gestor que desenvolupe un Pla de Sostenibilitat Turística en Destins.

Te puede interesar
Lo más visto