Castelló incrementa les freqüències de recollida de poda amb la incorporació d’un camió ploma

El consistori també ha construït un moll de descàrrega per a restes d’obra i voluminosos

General03 de agosto de 2021RedaccióRedacció
030821 Camió ploma SMC

La Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus reforça la recollida de restes vegetals a les zones perifèriques de la ciutat amb l’adquisició d’un camió ploma. Amb aquesta compra, l’àrea dirigida per Ignasi Garcia incrementarà les freqüències de recollida per a aquest tipus de residus i vetllarà per un millor manteniment dels punts de dipòsit.

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus ha remarcat que “l’objectiu és facilitar a la ciutadania el dipòsit dels residus per a fer possible una correcta gestió posterior i amb aquest nou vehicle podem incrementar les recollides”. Garcia ha manifestat que “les restes vegetals es poden compostar per a obtindre altres materials, de manera que obtenim un recurs d’un residu, generem llocs de treball i caminem cap al model d’economia circular que volem per a Castelló”.

Així doncs, la Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus suma el camió ploma als recursos dels quals ja disposa la brigada de neteja. Actualment, compten amb una pala carregadora frontal, una altra pala mixta i dos camions de bolquet.

Amb l’objectiu de gestionar correctament els residus i reduir els abocadors incontrolats a la ciutat, l’Ajuntament de Castelló també ha construït un moll de descàrrega de restes d’obra i voluminosos, a l’interior del complex Tetuán XIV. Al mateix punt, s’hi han instal·lat dos dipòsits de tipus banyera per tal d’apilar els residus i, posteriorment, traslladar-los a una planta corresponent. L’import de l’obra, efectuada mitjançant el Pla d’Inversions de Revitalització Econòmica de Castelló (PIRECAS), ha sigut de de 37.600 euros.

Per tal de fomentar la recollida de voluminosos entre la ciutadania de Castelló, la Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus va iniciar una campanya informativa al respecte. Una de les accions de la campanya és repartir 38.000 imants amb una figura del Fadrí formada amb aparells electrònics i altres residus voluminosos. Al voltant de la imatge es pot trobar informació sobre aquest servei en quatre idiomes: el valencià, el castellà, el romanès i l’àrab, amb l’objectiu d’arribar a tota la ciutadania de la ciutat.

Igualment, l’Ajuntament de Castelló ha realitzat 124 notificacions als propietaris i propietàries de solars per garantir-ne la neteja. Els i les responsables hauran de seguir les indicacions del personal d’inspecció, el qual ha dut a terme un total de 188 actuacions. El control de les parcel·les té com a objectiu la salubritat i evitar la proliferació de plagues. En la mateixa línia, el consistori va clausurar fins a 51 abocadors incontrolats, on l’administració local va col·locar cartells informatius per advertir de les sancions en cas d’abocar fem i amb les indicacions per a una correcta gestió dels residus.

Te puede interesar
Lo más visto