Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló realitzarà més de 350 tractaments durant campanya intensiva antimosquits

El consistori allargarà fins al novembre aquestes actuacions, que van començar el passat mes de març

General 08 de agosto de 2021 Redacció Redacció
060821 Garcia treball nebulització (arxiu)

La Regidoria de Neteja i Salut Pública, dirigida Ignasi Garcia, realitza una campanya intensiva per a combatre les plagues i focus de mosquits en tot el terme municipal. L’Ajuntament de Castelló realitzarà més de 356 actuacions durant els mesos de primavera, estiu i tardor, amb productes larvicides i adulticides i amb l’objectiu de reduir les molèsties causades pels insectes.

 Garcia ha explicat que «els treballs que estem realitzant estan destinats a evitar la proliferació de focus de cria ja que si no actuem a temps, aquests focus acaben convertint-se en plagues. A més, durant els mesos més calor, treballem també per a acabar amb les poblacions de mosquits adults, tal com fem des del mes de març gràcies a la renovació del contracte per allargar la campanya de tractaments intensius», ha assegurat. L’edil ha recordat que és importantíssim que, als terrenys privats, «seguim els consells del personal tècnic i mantinguem aquests espais nets de brossa i sense recipients en què es puga acumular aigua».

La suma de la intensificació dels tractaments, amb les condicions climatològiques i la col·laboració ciutadana han portat a una reducció en els avisos que ha rebut el consistori per molèsties o detecció de focus de mosquits. No obstant això, des de l’administració municipal han recordat que cal seguir els consells per evitar la proliferació i telefonar al 010 si es detecten punts perillosos.

 Les actuacions dutes a terme per Neteja i Salut Pública durant la campanya intensiva (de març a novembre) consisteixen a aplicar tractaments larvicides i adulticides. Durant la resta de l’any (de desembre a febrer) es fan prospeccions i s’apliquen tractaments larvicides, tenint en compte la situació de cada jaciment, amb l’objectiu d’evitar que les cries arriben a l’edat adulta.

En ambos casos, els tractaments són respectuosos amb la salut de les persones i el medi ambient i es fan amb productes biològics. Els plans de xoc, el manteniment i la monitorització que es realitzen durant tot l’anys estan interconnectats i consideren les condicions meteorològiques.

 Cal recordar que Castelló va assegurar la contractació del servei fins a 2023, amb opció de prorrogar-la fins a dos anys en cas que l’Ajuntament ho considera oportú i ho acorda amb l’empresa adjudicatària. El contracte va ser adjudicat pel consistori amb un valor de 200.697,98 euros.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter