Igualtat i la Unió Gremial estendran els 'Punts Violeta' contra la violència masclista en els comerços locals i de proximitat de la Comunitat Valenciana

La vicepresidenta s'ha reunit amb el president de la Unió Gremial per a planificar la implantació d'aquesta iniciativa

General 15 de agosto de 2021 Redacció Redacció
rp_consell_02OK (1)

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat la importància que els comerços locals i de proximitat «se sumen a la iniciativa de convertir-los en 'Punts Violeta' per a ajudar a les dones víctimes de violència masclista, i augmentar cada vegada més els espais on aquestes dones puguen acudir a sol·licitar ajuda».

La vicepresidenta s'ha reunit amb el president de la Unió Gremial, Juan Montilla, per a estudiar la col·laboració dels comerços de la Comunitat Valenciana amb els 'Punts Violeta', i li ha agraït la iniciativa de formar part d'una xarxa «en la qual fa temps s'està treballant des de la Generalitat». A la trobada també ha assistit el secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat, Rubén Sancho.

Oltra ha assegurat que es tracta d'un pas més per a implicar el conjunt de la societat en la lluita contra la violència masclista, estendre, de manera massiva, la informació necessària per a saber com actuar davant un cas de violència contra les dones, i no carregar també en elles el pes de la denúncia o de poder verbalitzar el que està passant".

L'objectiu és que les dones que el necessiten «sàpien, a través d'un distintiu, que aquests llocs són espais on se'ls pot assessorar per a demanar ajuda». Per a això, els establiments comptaran amb una guia de recursos per a saber com actuar davant un cas de violència masclista, oferir informació i acompanyament.

Es tracta, ha assegurat la vicepresidenta, de «facilitar l'acostament» de moltes dones que no denuncien ni acudeixen a buscar ajuda a llocs on coneixen i es poden sentir segures per a alertar de la situació de maltractament que estan vivint.

Te puede interesar
Lo más visto