Educació escomet obres de millora a huit centres educatius de la ciutat de Castelló

L’àrea encapçalada per Francesc Mezquita inverteix 360.000 euros en aquestes actuacions

Educació 13 de agosto de 2021 Redacció Redacció
110821 obres manteniment CEIP Illa

La Regidoria d’Educació de Castelló ha iniciat els treballs de millora i manteniment a huit centres de la ciutat. D’aquesta manera, l’àrea que encapçala Francesc Mezquita realitza una inversió de vora 360.519,51 euros per garantir una tornada a les aules amb totes les obres acabades. Els projectes estan orientats a millorar els accessos, la climatització i afavorir la conciliació laboral i familiar amb aules de 0 a 2 anys, entre d’altres objectius.

 L’edil Francesc Mezquita ha afirmat que les polítiques educatives de Castelló van dirigides a ampliar les aules dignes arreu de la ciutat, a més d’adaptar els centres que encara no ho han fet a la realitat sanitària. El regidor ha insistit en la necessitat de «fer més eficients i sostenibles els centres educatius de Castelló». Mezquita ha recordat que «amb les noves aules de 0 a 2 anys, també, afavorim la conciliació laboral i familiar i la igualtat d’oportunitats». Finalment, el regidor ha fet referència a què «les obres que s’han fet, o que s’estan fent, també signifiquen oportunitats laborals ja que la majoria d’aquestes les realitzen empreses castellonenques».

Una de les actuacions més rellevants és l’obra del CEIP l’Illa, on Educació està reformant els sanitaris de la planta d’infantil, instal·lant el paviment al pavelló esportiu i acondicionant els vestuaris. Els treballs d’aquest centre estan valorats en 71.655 euros.

Al Sanchis Yago ja s’ha pavimentat l’accés i aquesta setmana s’han iniciat els treballs per canviar les finestres, treballs valorats en més de 70.000 euros. Educació també ha iniciat els treballs al CEIP Antonio Armelles, on s’estan reformant els sanitaris i s’està acondicionant l’aula de 0 a 2 anys. Aquestes obres estan pressupostades en 76.000 euros.

En el cas del CEIP Fadrell, l’Ajuntament està realitzant una reforma dels banys de l’alumnat i del professorat, amb un pressupost de vora 19.000 euros. El consistori també iniciarà les obres aquesta setmana al CEIP Illes Columbretes per pavimentar la pista de bàsquet, tasca valorada en 29.150 euros.

Un altre centre on està actuant Educació és l’Isabel Ferrer, on s’estan reformant els sanitaris amb unes despeses de 34.000 euros. Per un import similar, al Pintor Castell s’estan millorant els accessos i pavimentant el camp de futbol.

Finalment, Educació té previst iniciar les actuacions al Castell Vell per instal·lar una cuina professional i impulsar aquesta branca d’estudis al centre, on l’alumnat es forma per ampliar les oportunitats laborals de futur en el sector hostaler. Les obres en aquest cas estan valorades en 80.000 euros.

Te puede interesar
Lo más visto