Blanch: «Gràcies al PSPV en la Generalitat i Diputació, els municipis de Castelló reben més fons que mai per a la millora de serveis i infraestructures»

El secretari general provincial celebra l'increment del Fons de Cooperació Municipal contra el despoblament fins als 3,5 milions

Política 18 de agosto de 2021 Redacció Redacció
Ernest Blanch Fòrum

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha destacat la sensibilitat dels governs de Ximo Puig i José Martí amb la singularitat territorial de Castelló i la seua problemàtica amb el despoblament. En aquest sentit, Blanch ha posat en valor les polítiques que des de totes les institucions de color socialista es venen implementant per a augmentar els fons que reben els socialistes. «Gràcies als governs del PSPV en la Generalitat i la Diputació els municipis de Castelló reben més fons que mai per a la millora de serveis i infraestructures, i per a garantir unes condicions de vida justes en les zones rurals», ha afegit.

A més, Blanch ha celebrat l'increment del fons contra el despoblament fins a arribar als 3,5 milions d'euros, mig milió més que l'any passat. En aquest sentit, el dirigent socialista ha destacat el «gran treball» de la Generalitat i la Direcció General d'AVANT, dirigida per Jeannette Segarra, amb aquests fons que beneficiaran a 85 municipis de la província. Cal recordar que aquest any, es transferiran fons a tots els municipis de menys de 300 habitants, per aquest motiu s'incrementa també el nombre de beneficiaris. A més, en els darrers dies, la mateixa Segarra va anunciar una inversió de 8 milions d'euros entre els anys 2021 i 2025 per a instal·lar 135 caixers automàtics en zones despoblades, «mesura que ajudarà a garantir l'accés a un servei fonamental», ha afirmat Blanch.

El secretari general provincial també ha parlat sobre el Fons de Cooperació Municipal, on Diputació i Generalitat transferiran, en l'any 2021, 16,8 milions d'euros de manera directa i incondicionada als ajuntaments perquè els destinen a la millora de serveis públics. A més, Blanch ha recordat que durant els anys en els quals va governar el Partit Popular en ambdues institucions no van activar mai aquests fons que recull l'estatut, «negant així una font de finançament que és vital per als municipis per a garantir els serveis públics».

Cal recordar que la Diputació, des que governa el Partit Socialista, ha impulsat canvis en les bases d'ajudes i plans provincials, com és el cas del Pla 135, per a introduir el factor de discriminació positiva cap als pobles més menuts. A més, també s'han llançat nous programes per un valor de 10 milions d'euros com Reactivem Obres i Serveis, que en part contribuiran a dinamitzar l'economia local. «Amb la Diputació de José Martí els municipis estan rebent més diners que mai, una mostra important del vessant municipalista dels governs socialistes», ha assenyalat Blanch.

Te puede interesar
Lo más visto