Bravo defensa l'eficàcia de drons per a previndre ofegaments i salvar vides a les platges valencianes

La informació recollida pel dron, com l'afluència de públic i la velocitat del vent, facilita la labor de prevenció i seguretat

General 18 de agosto de 2021 Redacció Redacció
200430_Reunion_consellera_Delegada_del_Gobierno1

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo ha visitat Gandia acompanyada pel seu alcalde, José Manuel Prieto, per a valorar el funcionament del dispositiu de seguretat a les platges que aquest estiu s'ha incrementat amb el projecte de vigilància amb drons per a reduir els ofegaments en el litoral valencià.

Gandia és un dels deu municipis en la Comunitat Valenciana en els quals s'ha posat en marxa el projecte pilot de vigilància i rescat amb aeronaus no tripulades que es coordinen amb els serveis de socorrisme i salvament de les platges per a fer tasques de suport a la vigilància en la zona de bany i llançar flotadors als banyistes en situacions de risc.

En aquest sentit Bravo ha explicat que incorporar els drons a les platges ofereix una resposta dels pilots i socorristes més ràpida a les persones que s'estan ofegant. En el moment que una persona present símptomes de tindre problemes en l'aigua s'activa per part del protocol de salvament l'aeronau que, en molt pocs segons, facilitarà un salvavides a aquesta persona per a poder salvar-li mentre acudeixen la resta dels professionals per a poder rescatar-la.

«A data de 30 de juliol ja han mort 26 persones per ofegament enguany en la Comunitat, xifres que no ens podem permetre», ha assegurat la consellera.

Així mateix, Bravo ha indicat que «cada vida que salvem val la pena la inversió i per això, continuarem treballant -en referència a la campanya stop ofegaments i a l'ús de drons a les platges- perquè les nostres costes constitueixen no sols un valor turístic econòmic sinó també un patrimoni natural insubstituïble i per això, la Generalitat aposta per unes platges segures, aposta per inversió en mitjans tecnològics perquè la seguretat i el salvament siguen més eficaços».

La titular d'Interior ha destacat que Generalitat vol liderar aquest projecte i implantar-lo en la resta de tots els municipis costaners perquè «estem veient que el nivell de satisfacció és important, basta recordar el succeït aquest passat dimarts a Alboraia que gràcies a que es va poder activar el dron no solament es va salvar la vida de les dues persones que estaven ofegant-se sinó que a més també la dels propis socorristes que van actuar de manera immediata atés que no disposaven dels mitjans suficients per a aferrar-se a un salvavides».

Bravo ha destacat que la informació que recull el dron en el seu programari d'intel·ligència artificial mostra indicadors molt útils per a avaluar la seua eficàcia i estudiar la seua futura implantació.

«És un instrument que treballarà en la prevenció perquè aquests drons també realitzen diàriament serveis de vigilància de les platges i de la situació de les persones que estan en la mar i, a més, oferiran una informació diària molt important sobre la velocitat del vent, sobre la qualitat i sobre el nombre de persones que està en la mar i ens facilitarà treballar amb els sistemes de salvament i seguretat», ha subratllat.

A les platges de la Safor a més aquest estiu hi ha treballant 33 joves contractats en el marc de l'estratègia Platges Destrals. Els joves fan tasques informatives sobre les mesures sanitàries vigents, difonen la informació de seguretat que està inclosa en el pla de contingència de cada platja i a més, participen en la campanya Stop Ofegaments posada en marxa aquest estiu.

Te puede interesar
Lo más visto