Els bombers de la Diputació han rescatat a 34 persones en situació de greu risc vital des de juliol

El president de la Diputació es va desplaçar ahir fins al Consorci Provincial per a agrair la gran labor dels seus operaris per a fer front a l'incendi de Espadà, l'ensulsiada de Peníscolas i les pluges torrencials

General 07 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
_DSC4568

El president de la Diputació, José Martí, va mostrar ahir "l'orgull" que sent "per la gran labor" que desenvolupen els integrants del Consorci Provincial de Bombers, als quals ha visitat per a agrair el treball que realitzen al llarg de tot l'any i, molt especialment, els dispositius que van implementar a partir de la segona quinzena d'agost per a fer front a les successives emergències originades pels incendis de la Serra de Espadà, l'ensulsiada d'un edifici d'apartaments en el terme de Peníscola i els episodis de pluges torrencials esdevinguts a Benicàssim, Vinaròs, Xilves, Moncofa i altres punts de la Plana Baixa.

Martí ha destacat que els bombers "són un antídot, una vacuna contra la incertesa que es genera entre la ciutadania quan ocorren accidents o irrompen de manera abrupta fenòmens naturals no esperats". Segons ha explicat, ha volgut mostrar-los personalment "l'agraïment de la institució i de la ciutadania de la província de Castelló", afegint que "hem de posar en valor el molt i bo que tenim, com el Consorci Provincial de Bombers, el treball dels quals ha sigut determinant per a superar les pluges torrencials sense haver de lamentar pèrdua de vides humanes".

En aquest sentit, ha incidit en els 34 rescats de persones realitzats pels bombers en les últimes setmanes: una persona que estava atrapada entre els enderrocs de l'edifici derruït de Peníscola, 29 que es trobaven en les seues llars o vehicles durant les pluges torrencials esdevingudes en diferents punts del litoral i altres quatre auxiliades en la mar a Orpesa després de naufragar la seua embarcació i romandre durant tres hores en l'aigua.

800 serveis

Totes aquestes accions formen part dels 800 serveis atesos pel Consorci des del passat 2 de juliol, període en el qual ha sigut necessari fer front a un total de 25 incendis forestals, dels quals només es va descontrolar el que va afectar la Serra de Espadà. "En un context tan desfavorable com el viscut entre el 14 i el 15 d'agost, quan es va produir una rebentada càlida que va dificultar enormement els treballs dels serveis d'extinció, es va activar un dispositiu amb 350 efectius terrestres i 25 mitjans aeris, amb el qual es va poder atallar un foc molt virulent que va acabar afectant 420 hectàrees". ´Martí sosté que "va ser una gran faena, en el qual també va resultar determinant l'actuació dels bombers forestals de la Generalitat, la Unitat Militar d'Emergències, Protecció Civil i la Guàrdia Civil".

Peníscola

El president també ha posat en valor els treballs realitzats a Peníscola arran de l'ensulsiada d'un edifici d'habitatges, en el qual en una situació de risc extrem, els 150 efectius desplaçats van poder salvar la vida d'una persona atrapada entre els enderrocs.

Pluges torrencials

Finalment, s'ha referit a la labor dels 125 efectius que van atendre els serveis causats per les fortes pluges de Benicàssim, Vinaròs, Xilxes i Moncofa. "Van haver de fer front a situacions crítiques en les quals es va rescatar a 29 persones en dificultats, es va acovardir aigua en 120 garatges i soterranis i es van retirar arbres caiguts i estructures danyades pels forts vents originats per les tempestes".

_DSC4636

Te puede interesar
Lo más visto